Seger över österrikarna

03 feb 2019

TRÄNINGSMATCH | AFC Eskilstuna tog på söndagen årets andra seger när TSV Hartberg ifrån Österrike besegrades med 3-1 under träningslägret i Antalya. 


Hör vad målskytten, framspelaren och straffixaren hade att säga efter matchen. 

Det väntade på förhand en tuff motståndare för AFC Eskilstunas del under söndagen, i from utav TSV Hartberg, som ligger på en sjunde plats i den österrikiska Bundesliga. En liga som är rankad som nummer elva i världen.

Att österrikarna är mitt uppe i säsong syntes till en början, för det var Hartberg som tog tag i bollen och satte tempot redan ifrån start.

Men AFC åt sig in i matchen ju längre halvleken gick, och i den 29:e matchminuten gav Felix Michel Melki Eskilstunalaget ledningen på hörna. Där mittfältaren vann sin duell mot sin motståndare och kunde bredsida in ledningsmålet.

Och det skulle komma mer ifrån Felix fötter lite senare.

Med ett par minuter kvar av den första halvleken skottpassade mittfältaren till Kerfala Cissoko, som enkelt rullade in 2-0. Målet var anfallarens tredje på lika många matcher.

Den andra halvleken var en handfull minuter gammal när Felix revs ned i straffområdet. Domaren tvekade inte utan pekade på straffpunkten. Fram klev… inte Felix Michel, utan Kadir Hodzic tog hand om den och gjorde inget misstag.

TSV Hartberg fick i mitten utav den andra halvleken till ett reduceringsmål efter en snabb omställning, men närmare så kom inte österrikarna, utan AFC höll undan och tog årets andra seger.

På fredag väntar nästa match under träningslägret, då står FC Saburtalo Tbilisi ifrån Georgien för motståndet.

Så startade AFC:

Ole Söderberg – Kadir Hodzic, Artem Rakhmanov, Jesper Björkman, Adnan Kojic  – Anel Rashkaj (k), Ivan Bobko (provspelare) – Samuel Nnamani, Felix Michel Melki, Gustav Jarl – Kerfala Cissoko.

Fick komma in i matchen:
Christian Miljevic, Robert Åstedt, Ismet Lushaku, Daniel Miljanovic, Mehmed Dresevic (provspelare), Ferid Ali

Text och bild: Mikael Einarsson