Ivan Bobko har skrivit på för AFC

05 feb 2019

PRESSMEDDELANDE | AFC Eskilstuna och den centrala mittfältaren ifrån Ukraina, Ivan Bobko, 28, som har över tio Europa League-matcher på meritlistan, har kommit överens om ett tvåårsavtal.  

Ivan Bobko har gjort över 90 matcher i den ukrainska högstaligan med Metalist Kharkiv och Chornomorets Odessa. Han har också framträtt i över tio Europa League-matcher. Och förutom en halv säsong med ungerska Debrecen under 2016 har 28-åringen endast spelat i klubbar i hemlandet.
Nu fortsätter emellertid karriären i Sverige och AFC Eskilstuna. AFC har kommit överens med mittfältaren om ett tvåårsavtal.
– Ivan är en central, kreativ mittfältare som har rutin och erfarenhet ifrån den ukrainska högstaligan. Han är vänsterfotad, något som vi saknat på vårt centrala mittfält då vi hittills bara haft högerfotade spelare på de positionerna, säger sportchefen och tränaren Nemanja Miljanovic.
Ivan, som är född i Odessa, kom till AFC för ett par veckor sedan och har sedan dess varit med och tränat med laget. När a-laget drog i väg på träningsläger till Turkiet i förra veckan fanns 28-åringen med på flyget. Då som provspelare, men nu är det alltså klart med en permanent övergång till AFC Eskilstuna.

FAKTA
Namn: Ivan Bobko
Position: Mittfältare (central)
Ålder: 28 år (10 december, 1990)
Född: Odessa, Ukraina
Längd: 183 cm
Kom från: Chornomorets Odessa
Tidigare klubbar: Chornomorets Odessa, Debrecen VSC, Metalist Kharkiv, Chornomorets Odessa, Chornomorets Odessa II

Text och bild: Mikael Einarsson