Georgiska mästarna väntar härnäst

07 feb 2019

TRÄNINGSMATCH | I morgon fredag, klockan 11.00 svensk tid, spelar AFC Eskilstuna sin andra match under träningslägret i Antalya. För motståndet står FC Saburtalo, som förra säsongen blev georgiska mästare.

Det har tränats på bra under veckan. Med dubbla pass i måndags, tisdags och igår onsdag. Däremot har vädret varierats. Veckan inleddes dock med sol och varmt väder, men nu under onsdagen och torsdagen har det regnat.

I och med att det är match i morgon fredag genomfördes en typiskt dagen-före-match-träning under torsdagsförmiddagen. Med uppvärmning, snabba fötter-övning, kvadraten samt spel på en lite mindre plan.

Tillbaka till morgondagens match mot FC Saburtalo ifrån Georgien.

Förutom att de vann den inhemska ligan i överlägsen stil förra säsongen, så har tränarna inte så jättebra koll på dem, erkänner Nemanja Miljanovic efter torsdagens träningspass.

– På pappret ska de vara ett bättre lag än oss, men det skulle det österrikiska laget också ha varit. Så det är bara att gå ut och försöka vinna matchen, spela på det sättet som vi vill och försöka få ett positivt resultat med oss, säger ”Mance”, som också säger så här om läget i truppen:

– Vi har nästan alla spelare igång i träning. Det är bara Robert Åstedt som haft problem sedan tidigare. Resten är igång. Samuel Nnamani ville vila idag på grund utav en överansträngning. Annars är det inga skador, så vi kan räkna med alla tillgängliga spelare i morgon.

Matchen drar igång 11.00 svensk tid.

När den här texten skrivs är det ännu oklart om matchens kommer att sändas någonstans. Då matchens spelas en timme bort ifrån resorten, och att vi aldrig tidigare varit där, så har vi ingen aning om huruvida vi kommer kunna direktrapportera ifrån matchen eller inte. Håll utkik i våra sociala medier-kanaler.

Text och bild: Mikael Einarsson