Oavgjort med FC Saburtalo

08 feb 2019

TRÄNINGSMATCH | AFC Eskilstuna stod återigen för en bra prestation. Den här gången mot FC Saburtalo. Fredagens träningsmatch mot de georgiska mästarna slutade oavgjord, 1-1 (0-1).  


Se hela intervjun med Nemanja i spelaren ovan. 

AFC Eskilstuna följde upp söndagens 3-1-seger över österrikiska, TSV Hartberg, med att spela oavgjort, 1-1, mot de georgiska mästarlaget, FC Saburtalo, på fredagseftermiddagen.
Georgierna, som skall kvala till Champions League senare till sommaren, tog ledningen efter drygt 35 minuters spel. En ledning som sedan stod sig halvleken ut.
AFC, som inledde matchen med samma manskap som i söndagens match, kom tillbaka och kvitterade genom Felix Michel Melki tio minuter in på den andra halvleken.
Inte långt efter kvitteringen fick Felix en jättechans att ge AFC ledningen, men målvakten stod för en fin enhandsräddning nere vid den högra stolpen, och matchen slutade 1-1.

Efter matchen var det en nöjd AFC-tränare.
– Jag tycker vi gör en ganska bra matchen ändå, trots att vi var lite sega i benen på grund utav två matcher på kort tid. Vi gör en godkänd insats, det är ett bra och skickligt lag vi möter. Vi fick springa lite mer efter boll än vanligt, speciellt i den första halvleken.
– Vet inte om det var ett rättvist resultat eller inte, men det viktigaste var att vi klarade oss undan ifrån skador, säger ”Mance”.
Hur skulle du annars sammanfatta våra två träningsmatcher här under lägret?
– Positivt, absolut! Det är två bra lag vi möter. Lite annorlunda motstånd som vi möter än vad vi brukar, så det var nyttigt och bra.

Av träningslägret här i Antalya och Turkiet återstår nu bara ett träningspass, under lördagseftermiddagen. På söndag väntar sedan tidig avfärd hem mot Sverige och Eskilstuna igen. Men redan på tisdag väntar träningsmatch mot seriekollegan, IFK Norrköping, på bortaplan.

Så startade AFC (4-2-3-1):
Ole Söderberg – Kadir Hodzic, Artem Rakhmanov, Jesper Björkman, Adnan Kojic – Ivan Bobko, Felix Michel Melki – Samuel Nnamani, Anel Rashkaj (k), Gustav Jarl – Kerfala Cissoko

Text och bild: Mikael Einarsson