Mehmed Dresevic till AFC

09 feb 2019

PRESSMEDDELANDE | AFC Eskilstuna och mittbacken, Mehmed Dresevic, 26, har kommit överens om ett avtal som sträcker sig över den kommande säsongen. ”Är oerhörd tacksam över att få den här möjligheten, att få spela fotboll på den absolut högsta nivån i Sverige”, säger försvararen.

Tanken var att Mehmed Dresevic, eller ”Medi”, som han kallas för, skulle trappa ned med den egna spelarkarriären under 2019, för att i stället satsa på jobbet (som projekteringsingenjör), och samtidigt bli spelaragent.
Men suget för fotbollen kom tillbaka och efter två säsonger med moderklubben, Norrby IF, i Superettan ville 26-åringen testa vingarna på annat håll.
Så ”Medi” Dresevic hörde av sig till ”Mance”, som han känner sedan tidigare. AFC-tränaren bjöd då in honom till att vara med i träningsmatchen mot Syrianska FC. Mittbacken imponerade så pass mycket på tränarstaben att AFC kom med ett kontraktsförslag.
– Så blev det att jag fick följa med ned hit, till Turkiet, för att känna lite på varandra, och så kom vi överens, säger Dresevic, som nu alltså lämnar Borås och Norrby IF för spel med AFC Eskilstuna i Allsvenskan den kommande säsongen.
– Drömmen har alltid varit att spela i Allsvenskan, och nu har man fått den här möjligheten och då tackar man inte nej till den, säger försvararen, som säger så här om sitt nya lag:
– Det är ett fantastiskt gäng, där jag redan känner mig hemma med grabbarna. Sedan är jag oerhörd tacksam över att få den här möjligheten, att få jobba med ”Mance”, Jawad och resten utav ledarstaben, och att få spela fotboll på den absolut högsta nivån i Sverige, så allt känns fantastiskt bra.
Så här säger huvudtränaren och sportchefen, Nemanja Miljanovic:
– ”Medi” är en spelande mittback, som är ganska trygg med bollen, är bra i luften och en karaktärsspelare.

FAKTA
Namn: Mehmed ”Medi” Dresevic
Position: Försvarare (mittback)
Längd: 183 cm
Ålder: 26 år
Född: 6 juni, 1992 (Borås)
Moderklubb: Norrby IF
Tidigare klubbar: Norrby IF, Kristianstad FC, Dalstorps IF, Norrby IF, Norrby IF U19
Kontraktslängd: 1 år

Text och bild: Mikael Einarsson