Lagoun lånas ut – Akpoveta lämnar permanent

14 feb 2019

NYHETER | AFC Eskilstuna lånar ut målvakten, Hossin Lagoun, till FC Ararat Yerevan. Låneavtalet gäller fram till sommaren. Dessutom har klubben och anfallaren, Oke Akpoveta, kommit överens om att gå skilda vägar.

AFC Eskilstuna har i skrivande stund fyra målvakter kontrakterade i a-lagstruppen. Nu står det dock klart att AFC lånar ut Hossin Lagoun till FC Ararat Yerevan, som spelar i den armeniska högstaligan.
– Det är en historisk klubb, med en rik ägare, och dem satsar stort för att få spela i Europa League, säger Lagoun.
Den 23-årig skåningen från Malmö, som kom till AFC Eskilstuna under sommaren 2018, startade två matcher i Superettan förra säsongen.
Debuten i AFC-tröjan kom i hemmamatchen mot Jönköpings Södra. En match som Lagoun fick inleda på bänken, men sedan hoppa in redan i den 16:e minuten på grund utav skada, för att sedan hålla sin första nolla i klubben i Superettan-sammanhang.
Låneavtalet med den armeniska klubben gäller fram till sommaren.
En annan spelare som lämnar AFC Eskilstuna är Oke Akpoveta. Klubben och den 27-årige anfallaren från Nigeria har kommit överens om att gå skilda vägar.
Oke, som kom till AFC från Helsingborgs IF inför förra säsongen, noterades för tre mål och två assist på 22 matcher i Superettan.

Text och bild: Mikael Einarsson