Wilhelm Loeper klar för AFC

15 feb 2019

PRESSMEDDELANDE | Wilhelm Loeper, 20, blir AFC Eskilstunas sjunde nyförvärv inför föreningens andra sejour i Allsvenskan. Den 20-årige mittfältaren har skrivit på ett avtal som sträcker sig över tre säsonger.

I tisdagens träningsmatch mot IFK Norrköping fanns provspelaren, Wilhelm Loeper, med i startelvan. Den 20-årige mittfältaren, som förra säsongen spelade division 1-fotboll med Arameisk-Syrianska IF, fick visa upp sig mot seriekollegan och imponerade då så pass mycket på tränarteamet att han nu erbjudits och skrivit på ett treårsavtal med AFC Eskilstuna.
– Om man tänker på att han inte spelat någon match på ett tag, förutom en halvlek med Akropolis, och utan att känna grabbarna i laget, så gjorde han det mycket bra, säger tränaren och sportchefen, Nemanja Miljanovic.
Wilhelm Loeper inledde sin fotbollskarriär i Djurgårdens IF:s organisation. Men inför 2018 valde mittfältaren att lämna moderklubben efter många år, för att i stället ta steget till division 1-laget, Arameisk-Syrianska, ifrån Botkyrka.
– Att jag tog steget dit var för att få chansen att spela seniorfotboll, och för att få mycket speltid, vilket jag fick. Jag startade alla matcher utom en, som jag var avstängd i, säger 20-åringen, som säger så här om att komma till Eskilstuna och AFC:
– Det känns otroligt, faktiskt. Väldigt kul, och jag ser fram emot att få spela här i AFC Eskilstuna de kommande tre säsongerna. Både med att få hjälpa till och bidra på planen, och att få utvecklas själv som spelare, säger Wilhelm.

Namn: Wilhelm Loeper
Position: Mittfältare
Född: 30 mars, 1998
Ålder: 20 år
Längd: 187 cm
Moderklubb: Djurgårdens IF
Kom från: Arameisk-Syrianska IF
Tidigare klubbar: Arameisk-Syrianska IF, Djurgårdens IF
Kontraktslängd: 3 år

Text och bild: Mikael Einarsson