Dags att dra igång tävlingssäsongen

16 feb 2019

SVENSKA CUPEN | Det har blivit dags att dra igång tävlingssäsongen och gruppspelet i svenska cupen. För AFC Eskilstunas del väntar division 1-laget, Assyriska Turabdin IK, på bortaplan i den första matchen. Avspark: 15.00, och den visas på CMore.

AFC Eskilstuna har inte deltagit i svenska cupens gruppspel sedan 2016. Då inledde AFC gruppspelet med att besegra Jönköpings Södra i Elmiahallen med 1-0.
I morgon söndag har det blivit dags för AFC att göra ett nytt besök i inomhushallen i Jönköping. Men den här gången är det Assyriska Turabdin IK, nykomlingar i division 1 södra inför den här säsongen, som står för motståndet.
Läs mer: Motståndarkollen – Assyriska Turabdin IK
– Det känns spännande. Vi kommer väl förbereda, och det ska bli kul att tävlingsmatcherna drar igång igen, säger Kadir Hodzic, som också säger så hör om söndagens cupmotstånd:
– Vet inte så jättemycket om dem, men det jag vet är att det alltid är svårt att möta lag som kommer ifrån lägre divisioner.
Med i matchtruppen finns U19-spelaren, Ismet Lushaku, som varit med och tränat och spelat matcher med a-laget ett tag nu. När det gäller nyförvärvet, Wilhelm Loeper, så är mittfältaren ännu inte spelklar.

Truppen mot Assyriska:
Ole Söderberg, Wille Jakobsson, Ferid Ali, Jesper Björkman, Ivan Bobko, Kerfala Cissoko, Mehmed Dresevic, Kadir Hodzic, Gustav Jarl, Adnan Kojic, Mamadou Kouyaté, Ismet Lushaku, Felix Michel Melki, Daniel Miljanovic, Christian Miljevic, Samuel Nnamani, Artem Rakhmanov, Anel Rashkaj.

Saknas gör:
Mihail Ivanov, Ousmane Camara, Robert Åstedt, Jacob Lackéll, Wilhelm Loeper, Luka Mijaljevic.

Svenska Cupen – gruppspel, omgång 1
Assyriska Turabdin IK – AFC Eskilstuna
Avspark: 15.00
Plats: Elmiahallen, Jönköping
Sändning: CMore

Text och bild: Mikael Einarsson