AFC Eskilstuna lånar in en spansk mittback

23 feb 2019

PRESSMEDDELANDE | Under fredagen blev det klart att AFC Eskilstuna lånar in den spanske mittbacken, José Leon, ifrån La Liga-laget Rayo Vallecano. Låneavtalet gäller fram till den 30 juni. AFC:s tränare, Nemanja Miljanovic, berättar att en plötslig chans dök upp för AFC att låna in José till klubben, och då var det lika bra att slå till.

José Leon har gjort ett antal landskamper för Spaniens U19-lag. Han tillhör La Liga-klubben Rayo Vallecano men får av olika byråkratiska skäl inte plats i deras trupp. Han är vänsterfotad. Mance berättar också att vi har saknat en vänsterfotad mittback, så därför passar han in i lagbygget. José anländer till Eskilstuna på måndag och är spelklar direkt. Arbetet med att förstärka anfallet pågår.

AFC välkomnar José Leon till klubben!

Mer information och intervju med José kommer under nästa vecka.

Text: Tommy Sundholm
Bild: Rayo Vallecano