Här kommer AFC Futsal, SFL

24 feb 2019

KVAL TILL SFL | AFC Eskilstuna Futsal spelar i SFL nästa säsong. Det gör AFC efter att man spelat oavgjort, 3-3 (6-5), mot Söder Futsalklubb, i den andra och direkt avgörande kvalmatchen hemma i Stiga Sports Arena på söndagen. I en match som utvecklade sig till en riktig rysare.

Seger, eller oavgjort, mot Söder Futsalklubb i den andra matchen i slutkvalet skulle räcka för att AFC Futsal skulle knipa den där så efterlängtade SFL-platsen.
Och vilken rysare det blev.
För AFC:s del började matchen riktigt illa, då Osam Abassi skadade knät så pass allvarligt att han tvingades lämnade planen med hjälp utav båren.
Värre skulle det bli för AFC, för inte långt efter skadan gjorde gästerna ifrån Stockholm matchens första mål. AFC kvitterade visserligen kort därpå till 1-1, och den totala ställningen var då 4-3 till AFC.
Bortalaget återtog sedan ledning innan Robin Zolfagary såg till att båda lagen gick till halvtidsvilan med 2-2 på tavlan.
Söder Futsalklubb tog ledningen för tredje gången i matchen halvvägs in på den andra halvleken.
Det såg sedan länge ut som att matchen skulle gå till förlängning, men med drygt en minut kvar av matchen satte Ayoub Abassi 3-3-målet. Ett mål som skulle skicka AFC till SFL. För Ayoubs del var det nog extra skönt, för bara minuter innan kvitteringen fick han en jättechans att kvittera på straff, men Söder-målvakten räddade.
Gästerna plockade sedan ut målvakten i jakten på en kvittering. Men, som så många förr den här säsongen, höll AFC-grabbarna undan och matchen slutade 3-3, totalt 6-5. Vilket innebär att AFC Eskilstuna Futsal spelar i den Svenska Futsalligan säsongen 2019/2020.

Kval till SFL – kvalomgång två, match 2
AFC Futsal – Söder Futsalklubb 3-3 (6-5)
0-1 Söder Futsalklubb
1-1 Ayoub Abassi
1-2 Söder Futsalklubb
2-2 Robin Zolfagary
2-3 Söder Futsalklubb
3-3 Ayoub Abassi

Text och bild: Mikael Einarsson