Säker seger mot Värnamo – chans till avancemang i cupen

24 feb 2019

SVENSKA CUPEN | En gråkall vinterkväll i februari är normalt inte direkt inbjudande för fotbollspubliken i Eskilstuna. Men det kom i alla fall drygt 400 åskadare till lördagens cupmatch på Tunavallen. Jonas Therns Värnamo var motståndare. En utförlig beskrivning av bortalaget kan ni läsa i motståndarkollen.

Kallt var det i luften men stundtals så värmde AFC-spelet en hel del. Hemmalaget dominerade, hade stort bollinnehav större delen av matchen. Första halvlek var ganska chansfattigt. I AFC var det framförallt Gustav Jarl som öppnade upp högerkanten med sina löpningar och inlägg. Det skulle dock dröja till 43:e innan Värnamomålvakten fick hämta bollen ur nätet. Efter en av Gustavs räder, som blev en tilltrasslad situation inne framför gästernas mål, kunde slutligen Ivan Bobko göra sitt första mål för AFC. I andra halvlek fortsatte AFC med sitt snabba passningsspel och redan efter två minuter skapade Gustav Jarl ett friläge för sig själv och satte tvåan säkert. I 55:e minuten kunde höger wingback Adnan Kojic öka på ledningen till 3-0. I 64:e minuten blev AFC tilldömd en frispark strax utanför straffområdet. Vänster wingback Kadir Hodzic skruvade in fyran mycket snyggt och otagbart för målvakten.

Det fanns dock bud på fler mål men slutresultatet blev 4-0, vilket innebär att AFC har möjlighet till vidare spel i cupen, om man lyckas fixa en poäng i den svåra bortamatchen mot Norrköping kommande helg. Som helhet var det en gedigen och fokuserad inställning av hela laget som gav en säker seger.

Redaktionen