Första helgen i eAllsvenskan avklarad

03 mar 2019

Under helgen har det varit premiär för AFC Eskilstunas lag i eAllsvenskan. Tre matcher har spelats och det har resulterat i en seger och två förluster för Thure Ridderström och Elias Forsling som denna helg försvarat AFC:s färger. 

eAllsvenskan inleddes i fredags för AFC Eskilstunas del. Totalt är det två matcher som spelas, en per spelare och sedan paketeras det in i en total.

För AFC Eskilstuna inledde man mot GIF Sundsvall. Tyvärr då blev det en tuff förlust med 3-1 – något som dock Djurgårdens IF fick skona för dagen efter. Det efter att Elias Forsling och Thure Ridderström stått för en formidabel insats.

Vidare på söndagen så stod BK Häcken för motståndet. Ett BK Häcken som är en av favoriterna att vinna eAllsvenskan. Det var en match där guldaspiranten från Göteborg, kunde gå segrande med 5-0.

–  Jag vill sätta defensiven först och främst, sedan kom jag inte upp i nivå offensivt, sade Thure Ridderström i eAllsvenskans sändning efter matchen mot BK Häcken.

–  Dålig match mot Sundsvall. I går spelade vi bättre och idag var det tufft. Inte mycket mer att göra, sade Elias Forsling.


Helgen i siffror
GIF Sundsvall – AFC Eskilstuna 3-1

GIF: Faris Kefir (1 mål), Douglas Dahlberg (2 mål)
AFC: Thure Ridderström (0 mål), Elias Forsling (1 mål)

AFC Eskilstuna – Djurgårdens IF 3-1
AFC: Elias Forsling (1 mål), Thure Ridderström (2 mål)
DIF: Johan Blom (0 mål), Rami Anex Ahmed (1 mål)

BK Häcken – AFC Eskilstuna 5-0
BKH: Olle Arbin (1 mål), Ivan Lapanje (4 mål)
AFC: Thure Ridderström (0 mål), Elias Forsling (0 mål)


Nästa eAllsvenskan-helg är den 29, 30 och 31 mars. Då väntar Helsingborg, Jönköping och Malmö FF för AFC Eskilstuna som just nu ligger på en elfteplats i eAllsvenskan.

Vill du läsa mer om eAllsvenskan? Klicka här.