U21: Förlust mot Degerfors

04 mar 2019

Det var dags för årets andra match i Folksam U21 Allsvenskan Norra. Degerfors IF kom på besök till Tunavallen och dessvärre blev det förlust med 2-3 (2-1) mot värmlänningarna.

Matchen inleddes på ett bra sätt för AFC Eskilstuna, när man lyckades ta ledningen genom Kerfala Cissoko redan i den tredje minuten. AFC red senare vidare på vågen och gjorde 2-0 genom Aziz Essiasi. Därefter lyckades gästerna från Värmland jobba in sig alltmer i matchen och reducerade innan halvtidsvilan genom Emil Portén.

Vidare i den andra halvleken var det gästerna som dikterade villkoren. Hemmagänget kom in upp i nivå samtidigt som Degerfors fullföljde alla situationer och spelade på ett bra sätt. För i den femtiosjätte minuten gjorde Emil Portén sitt andra mål och det var kvitterat. Trettio minuter senare, gjorde så gjorde Emil Grandelius 2-3 för gästerna som även blev slutresultatet.

Tränaren Jawad Al Jebouri är tillfreds med inledningen av matchen, sedan tycker han att gästerna tar över matchbilden.
–  Det börjar bra. Sen börja vi slarva alldeles för mycket. Tappade koncentrationen, vi bjöd in dom i matchen onödigt mycket. De blev bara bättre och bättre helt enkelt, och vi gick ner oss mer och mer, säger han efter matchen.

Vad säger du om José Leon och Ismet Lushaku som spelar idag?
–  Helt okej första match för José. Det är ändå svårt att spela de här matcherna och komma direkt därifrån, det är en annan typ av fotboll. Sen tar man Ismet, så gör han det helt okej ändå. Han har varit med ett tag och han gör det han ska, fortsätter Jawad.

Se videointervju med målvakten Wille Jakobsson HÄR.


Startelvan
Wille Jakobsson, José Leon, Peyman Alkoyun, Ismet Lushaku, Ousane Camara, Mehmed Dresevic (K), Wilhelm Loeper, Ryan Alfred Kuyoki, Mamadou Kouyate, Aziz Essasi.

Bänken:
Anton Miedl-Ohlsson, Elise Wanyenga Wetshikoy (inbytt i andra halvlek), Robin Norlin (inbytt i andra halvlek)


Statistik
1-0 (3) Kerfala Cissoko
2-0 (37) Aziz Essaisi
2-1 (43) Emil Portén
2-2 (56) Emil Portén
2-3 (85) Erik Grandelius

Varningar:
AFC Eskilstuna 0, Degerfors IF 1.

Publik:
56 åskådare