Motståndarkollen: Halmstads BK

07 mar 2019

AFC Eskilstunas motståndare i Svenska Cupens kvartsfinal 2019 är Halmstad Bollklubb. Den anrika Hallandsklubben bildades 1914 och efter 54 säsonger i Allsvenskan ligger klubben på nionde plats i den Allsvenska maratontabellen. Lägg där till att klubben har en av landets bästa ungdoms- och akademiverksamheter, ett antal prestigevärvningar inför Superettan och att man den 6 mars fyllde 105 år, så förstår vi att klubben har mycket att fira just nu. Ett allsvenskt avancemang och stärkt ekonomi är dock det viktigaste just nu och det som skulle göra året fulländat! Men innan seriespelet i Superettan drar igång på Örjans Vall i vår väntar en het cupkvartsfinal i Eskilstuna. Vad tror då Halmstad BK:s tränare Igor Krulj om matchbilden på söndag?

– Det är två lag som kommer vilja spela en bra fotboll och som inte kommer vilja släppa till något i början. Självklart går båda lagen för seger, säger Krulj.

105 års erfarenhet och så många säsonger i svensk fotbolls finrum. Vad är nyckeln bakom den framgångsrika hallandsklubben, som blivit svenska mästare vid fyra tillfällen, 1976, 1979, 1997 och 2000. Jag ber HBK:s klubbchef och VD berätta mer om klubben och dess styrkor.

– Jag tror att det är närheten, vi är en tajt organisation där det är lätt att känna sig hemma och att få utvecklas som spelare i en bra miljö, från ungdom till A-lagsspelare. Sedan ser varje årgång olika ut. I år har vi en bra mix mellan rutin och ungdom i A-laget, det sticker ut det här året. Det finns också en historia och kultur i klubben som har större påverkan än vad man tror, berättar Karlsson.

Vilken är din roll och ditt uppdrag som klubbchef?

– Jag är klubbchef och VD och därmed ansvarig för all operativ verksamhet inklusive ett sportsligt ansvar för fotbollen. Sedan har vi anställda och arvoderade som ansvarar för olika delar. Vi har ett tränargäng som leds av Igor som leder A-laget. Vi har akademiansvarig och ungdomsansvariga, både flick- och pojklag, evenemangsidan, Fotboll för alla för personer med funktionsnedsättning, säkerhet, kommersiella delar och futsal.  

Bollklubben har också ett spännande samarbete med en av Nordens största fotbollsklubbar.

– Vi samarbetar med FC Köpenhamn där vi exempelvis har flera gemensamma delar där vi samverkar kring scouting och utveckling.  

Jag ber även AFC Eskilstunas lagkapten Anel Raskaj, som spelade för HBK mellan åren 2003-2011 och som gjort fyra allsvenska säsonger med Bollklubben att berätta om klubben.

– Det är en ganska familjär klubb, med mycket trevliga människor där. Jag kan snacka för den tiden jag var i Halmstad men det är säkert lika dant idag. De tog bra hand om spelarna och det var bara att göra jobbet. Örjans Vall ligger fint vid Nissan uppe på en höjd. Platsen och träningsanläggningen är väldigt fin och avkopplande. Hamstad är en fin stad också så jag har egentligen bara gott att säga om klubben och Halmstad.

– Själva akademin och ungdomsverksamheten som de har är också väldigt bra och det har kommit upp många väldigt bra spelare därifrån som bland annat Fredrik Ljungberg, Mikael Svensson, Dusan Djuric och Sead Haksabanovic som det senaste exemplet som blev såld för många miljoner till West Ham. Det har varit många unga talanger som kommit upp från akademin till HBK, berättar Raskaj.  

Du läser en längre intervju med Anel Raskaj om sin tid i Halmstad och Halmstad BK längre ner i förhandsreportaget.

Just ungdomsverksamheten som Raskaj välförtjänt berömmer är gedigen i klubben. Halmstad BK:s väl utvecklade akademi- och ungdomsverksamhet rankas som den åttonde bästa i landet. I veckan kom också beskedet att klubben även fortsatt innehar 5 maximala stjärnor och 2598 poäng för denna verksamhet, som enda klubb i Superettan. Betyget, baserar sig på undersökningar av alla klubbar inom Svensk Elitfotbolls och Svenska Spels Tipselitnätverks och grundar sig på hur föreningarna arbetar med Värdegrund och mål för akademin, Spelarutbildning, Faciliteter, Ledarorganisation, Skolsamverkan, Samarbete med andra klubbar och Sportsliga resultat av Akademin, innebär att Halmstad tillhör en exklusiv skara klubbar inom svensk fotboll. De övriga klubbarna med höga poäng och 5 stjärnor är idel allsvenska klubbar, Malmö FF (5321 p), IF Brommapojkarna (4594), IF Elfsborg (3334), AIK (3197), IFK Göteborg (3152), Helsingborgs IF (3099), BK Häcken (2670) och Djurgårdens IF (2509).   

Vad gäller Svenska Cupen har Bollklubben från Halmstad ett cupguld att stoltsera med, efter finalsegern mot AIK med 3-1 den 25 maj 1995. Matchen spelades på Gamla Ullevi i Göteborg och Halmstads målskyttar var Niclas Alexandersson, Peter Vougt och Jesper Matsson. Tränade guldlaget gjorde Mats Jingblad, numera tränare i sin moderklubb, ”Söndrums Stolthet”, BK Astrio.  

I årets gruppspel av Svenska Cupen imponerade Halmstad stort och gick vidare som etta i Grupp F, före de två allsvenska klubbarna Östersund och Sirius samt Div-1-laget Karlstad BK. I premiären borta mot Östersund den 16 februari spelade man 0-0, därefter bortabesegrade HBK Sirius i Uppsala med 2-1 den 23 februari för att i den avslutande omgången den 3 mars spela 1-1 hemma mot Karlstad BK, ett resultat som också räckte till gruppseger.  

Varför gick ni vidare från en svår grupp innehållande både Östersund och Sirius?

– Jag tycker att vi hade ett disciplinerat försvarspel mot ÖFK. Sen släpper vi på balansen och spelar mer offensivt mot Sirius. Och försöker spela ganska kontrollerat i sista matchen mot Karlstad. Vårt mål var att få en poäng mot Östersund, för att sen vinna mot Sirius och ha allt i egna händer inför den sista gruppspelsmatchen. Och det lyckades, förklarar klubbens tränare Igor Krulj, som är inne på sin tredje säsong.  

Vad har ni gjort bra i Svenska Cupen och under försäsongen hittills?

– Vi har fått ihop lagdelarna och försökt skapa relationer mellan spelare. Och spelmässiga delar i försvar och anfallsspel har vi byggt vidare på från förra året, berättar Krulj. Klubbchef Karlsson är inne på samma spår.

– Jag tycker att vi varit ganska välorganiserade och disciplinerade. Vi har varit ett lag som arbetat väldigt hårt för varandra, säger Karlsson.

Hur mycket tränar ni Igor?

– Vi tränar förmiddagar, fem gånger i veckan. Sedan har vi dubbelpass, allt från en till två dagar i veckan beroende på belastning. Delar av fysen kör vi gemensamt men sen har samtliga spelare individuella program som de följer, kopplat till fysiken och deras position.  

Vad ni för mål i Svenska Cupen?

– Vi hade som mål att försöka matcha oss med de allsvenska lagen och bygga oss inför serien. Nu handlar det om att ta en match i taget. I semin bör det bli AIK, men väl där kan allt hända, säger Krulj.

Vad har ni för mål i Superettan?

– Vi vill gå upp i Allsvenskan.

Vad tror du om Superettan 2019?

– Jag tror att det som vanligt kommer att bli en tuff serie där mycket kommer att handla om att klara av att kunna föra matcher om man ska vara med och slåss om slutsegern. Att vinna de matcher som man måste vinna, menar Karlsson.

Har ni kvalitén i truppen, organisation och ekonomin att ta steget upp till Allsvenskan?

– Det är en fullständigt omöjlig fråga att svara på, jag tror på det till 100 % men det får framtiden utvisa, fortsätter klubbchefen.

Igor, ni inleder Superettan borta mot Jönköping den 2 april. Vad är viktigt att få med sig i en premiärmatch?

– Viktigt att få med ett bra resultat som bygger självförtroende inför nästkommande matcher, utvecklar Krulj.

Men först AFC Eskilstuna borta nu i Svenska Cupen, vad vet du om dem?

– Vi har ganska bra koll, förra året hade laget ett disciplinerat försvarspel kombinerat med individuell skicklighet längre upp. Man är aggressiva i sitt försvarsspel och försöker vinna bollen lite högre upp i år, förklarar Krulj som mött AFC fyra gånger under de senaste två åren och därmed har bra koll på klubben.

– Vi scoutar såklart också.

Vad tror du om AFC:s chanser i Allsvenskan?

– Det är klart att det är ett tufft läge att komma upp som nykomling. Laget ska fortsätta med det starka spel som tagit dem dit. Fortsätta med sin starka tro på det de håller på med, menar Igor Krulj.

Årets HBK-trupp ser onekligen vass ut när man tittar på spelarmaterialet som ska försöka spela tillbaka klubben till Allsvenskan. På spelarfronten har följande hänt sedan förra säsongen:

Spelare in:

 • Joel Allansson, Randers
 • Sadat Karim, Landskrona BOIS
 • Andreas Johansson, IFK Norrköping
 • Dusan Djuric, GAIS
 • Malte Påhlsson, IS Halmia
 • Erik Ahlstrand, upplyft från egen akademi
 • Edvin Kurtulus, upplyft från egen akademi
 • Gabriel Wallentin, upplyft från egen akademi

Spelare ut:

 • Marcus Mathisen, Falkenberg FF
 • Kosuke Kinoshita, Sint Truiden, Belgien
 • Ivor Pekalski, lån som gick tillbaka till Oxford City där han därefter brutit sitt kontrakt.

Hur har ni lyckats värva så namnstarka och erfarna spelare?

– Hemvändarna talar sitt egna språk, borta bra men hemma bäst. Sadat Karim visade vi ett tidigt intresse för och det nappade han på efter ett tag. Erlandsson har vi förklarat rollen för i laget och hur vi kan jobba för att försöka tillbaka honom i en väldigt god form, berättar tränare Krulj.

Är ni klara med truppen nu eller behöver ni förstärka ytterligare?

– Det är en ständigt pågående diskussion kring spelartruppen. Men förutsatt att alla får vara friska och skadefria så sitter vi nog stilla, men om vi får skador eller säljer någon så kommer vi inte sitta stilla, förklarar klubbchef Karlsson.

Det kanske tyngsta nyförvärvet, och förmodligen det mest värdefulla såväl på som utanför planen är IFK Norrköpings gamla lagkapten Andreas Johansson som 2015 förde Norrköping till guld och förra året var snubblande nära att snuva AIK på SM-guldet. Johansson har nu valt att flytta hem till sin kära hemstad Halmstad med familjen och brinner för att spela för HBK igen.

Hur känns det att ha kommit tillbaka till Halmstad Bollklubb?

– Det känns jättebra, det är härligt att vara tillbaka hemma igen. Halmstad är hemma för mig. Att få representera Halmstad igen känns jättebra.  

Hur känns det att samtidigt lämna Allsvenskan som du spelat i så många år, på stora arenor med fantastiskt tryck?

– Det är klart att i den bästa av världar så hade jag velat spela i Allsvenskan med HBK. Jag hoppas att vi tar oss dit och jag tycker att HBK hör hemma i Allsvenskan. Jag hade tänkt länge att flytta hem till Halmstad och under 2018 så mognade det fram att även om det skulle bli Superettan så kändes det rätt. Men det är klart att jag helst skulle spela i Allsvenskan så klart, det är ingenting att sticka under stolen med, förklarar Johansson.

Hur är stämningen i laget?

– Den känns bra, det är en väldigt bra sammanhållning, ett skönt gäng. Jag har kommit in i laget på ett bra sätt. Och det är klart att när vi lyckas gå vidare i en grupp med två allsvenska lag och ett bra Karlstad så är stämningen god och vi har fått mycket självförtroende.

Vad tycker du om er trupp i dagsläget?

– Jag har inte så bra koll på Superettan sedan tidigare men jag tror att vi har en bra och slagkraftig trupp i Superettan. Vi har en bra blandning mellan unga ambitiösa spelare och äldre mer rutinerade spelare. Vi äldre är mer i de bakre leden och vi har flera spännande spelare som har framtiden framför sig.

Vad har du för personligt mål i år?

– Självklart att försöka bidra så mycket som möjligt och försöka hjälpa klubben tillbaka till Allsvenskan. Och självklart försöka stötta de yngre och alla spelare runt omkring mig. Att försöka göra mina medspelare bättre och höja de omkring mig. Självklart vill jag också prestera på den nivå som jag gjort de senaste åren.  

Vad tror du om AFC:s chanser i Allsvenskan?

– Det jag har hört är att det är ett bra AFC och att gå vidare i cupen, slå ut IFK Norrköping på målskillnad och att få 1-1 i Norrköping är ett bra resultat. AFC har fått en bra start på säsongen men Allsvenskan är tuff och jag tror att klubben kommer att hålla till i den nedre regionen av tabellen.  

Hur ser du på en eventuell framtid inom fotbollen efter spelarkarriären?

– Jag tycker det är väldigt intressant med fotboll och något jag alltid levt med. Jag tycker det är intressant med ledarskap och har själv gått en tränarutbildning, CBA Elit där man till slut får en Uefa-A-licens, den näst högsta utbildningen. Det är intressant och kul och något jag skulle kunna tänka mig att jobba med i framtiden.

Vilka är de största likheterna och skillnaderna mellan IFK Norrköping och Halmstad BK?

–  När jag flyttade till IFK Norrköping så var klubben i Allsvenskan men hade det tufft och det är ungefär samma läge nu i Halmstad som det var då i Norrköping, sportsligt att pendla mellan två serier och med ekonomin. Så förhoppningsvis ska jag få göra den resan igen och lyckas ta upp HBK och etablera klubben i Allsvenskan.

En annan nyckelspelare och lagkapten på söndag är AFC Eskilstunas Anel Raskaj, som alltså genom sina tidigare år i Halmstad Bollklubb har stor kunskap och en nära relation till såväl staden som söndagens motståndarklubb.

När bodde och spelade du i Halmstad, Anel?

–  Jag och min familj kom 2002 eller 2003 till Halmstad, då jag var 14 år, direkt från kriget i Kosovo. Det första vi gjorde var att söka asyl för att bo i Sverige. Första steget var att jag ville spela i något fotbollslag. Jag hade kusiner som bodde i Halmstad som rekommenderade HBK, som var elitlaget i Halland. Jag gick in och testade med P-14 eller P-15. Det gick bra och sedan var jag där till 2011.

Raskaj fortsätter berätta om den första och oklara tiden. Skulle familjen få stanna i Sverige som man ville?

–  Det var mycket fram och tillbaka, först fick vi besked att vi var tvungna att lämna Sverige och åka tillbaka till Kosovo. Det hade gått bra för mig med fotbollen och jag hade drömmar om A-laget, så det var verkligen tufft. Jag visste att om jag skulle åka tillbaka så skulle jag förmodligen inte lyckas med fotbollen. Men sedan ändrades beskedet och vi fick uppehållstillstånd. Då kände jag en stor glädje och stor tacksamhet mot Sverige. Jag kände att jag fick en chans, både min familj och jag. Att börja planera en framtid och drömma om en framtid. Vi kom från ett land med krig och det var inga ljusglimtar i landet just då, berättar Raskaj.

Vilken är din relation till Halmstad idag?

–  Den är speciell. Och det har att göra med allt jag berättade. Den tiden jag kom, började spela fotboll, fick drömmarna tillbaka. Jag tog de första proffsstegen i Halmstad. Man kommer ihåg alla träningar man hade som ungdomsspelare fram till A-laget. Allt sitter i huvudet. Det var en jätterolig tid och jag lärde känna en massa människor och kompisar där. Så det är klart att jag har väldigt många minnen därifrån. Så Halmstad blir som en hemmastad eftersom jag har min familj där, min mamma, pappa, kusiner, farbror, farmor och en massa kompisar.

Hur upplevde du tiden i Halmstad BK?

– Som fotbollsspelare var det en tid med mycket hårt jobb. I början var det mycket nytt, nytt språk och det tog lite tid att komma in i det. Sen gick det ganska snabbt, vägen till A-laget, för att jag hade tränare och ledare som trodde på mig. Det gick så snabbt så jag var själv var lite oförberedd. Jag var med i A-laget redan när jag var 17 år, tränade mycket och när jag precis fyllt 18 år gjorde jag min allsvenska debut. Sedan spelade jag i A-laget som ordinarie i i Allsvenskan i fyra år och det var en väldigt bra tid i Halmstad.

– Sedan tror jag att jag hade större förväntningar på mig själv och det tror jag att Halmstad också hade. Jag trodde att jag skulle kunna ta ett steg till. Jag hade drömmar att ta steget till en större europeisk liga men det sista året gick lite tyngre och vi åkte också ur Allsvenskan. Det var då jag gick till Norge och Sandnes, berättar tvåbarnspappan och fotbollsspelaren Raskaj.

Vill du och familjen återvända till Halmstad en dag?

–  Det är klart att det kommit upp, när man har barn och familj. Men jag känner att jag fortfarande har några år kvar att ge på hög nivå och då måste man vara öppen för olika platser, i alla fall i några år till. Sen får vi se, men Halmstad är absolut en plats i Sverige där det skulle vara bra att bo då jag har en hemkänsla där och min släkt bor där, men det är inte aktuellt just nu.

Har det aldrig varit aktuellt med en comeback i Halmstad BK?

–  Det har varit nära men just vid de tillfällena har det varit lite ändringar med styrelse och ledarstab. Det var faktiskt aktuellt när jag kom tillbaka till Sverige 2017, men just vid det tillfället blev det ändringar. Jag ville samtidigt testa något nytt och när AFC hörde av sig och verkligen visade att de ville ha mig och förklarade hur de ville använda mig så tackade jag ja. Jag kände att de hade en bra plan för mig. Det fanns ett starkt intresse från både tränare och sportchef, berättar Raskaj.

Följer du Halmstad Bollklubb idag?

–  Absolut, jag har följt dem sedan jag lämnade dem, jag har sett de flesta av deras matcher under alla år. Halmstad har haft det lite tufft de senaste åren. De har kommit upp i allsvenskan och åkt ner igen. När jag var i Allsvenskan med Halmstad så var vi ett väldigt stabilt lag, framför allt när Janne Andersson tränade oss. De senaste åren har Halmstad haft det inte tuffare rent resultatmässigt men det är fortfarande en väldigt bra organiserad klubb.

Vad är Halmstads styrkor som lag?

–  Halmstad är ett mycket starkt kollektivt lag. De jobbar hårt för varandra och så har de några spetsspelare som kan avgöra matcherna. Och det har de visat i cupmatcherna. De har lagt ner ett väldigt hårt jobb och så har de några spetsspelare som sagt. Sen har Andreas Johansson kommit hem från Norrköping som kan ge de unga spelarna den rutin som de behöver. De har också Gudmundsson som är en bra spelare som på egen hand kan avgöra matcher. Nyförvärvet Sadat Karim är också en bra forward som presterat bra för Landskrona och han har visat det även i Svenska Cupen för Halmstad där han gjort tre mål, så det är absolut en spelare vi måste se upp för på söndag, säger AFC:s lagkapten som uppenbart har väldigt bra koll på sin gamla klubb.

Vad tror du om Halmstads säsong i Superettan, kan laget ta steget upp till Allsvenskan vilket skulle betyda så mycket för dem?

 –  Jag kan säga så här, på pappret ska HBK vara ett lag som ska slåss i toppen och gå upp. Men jag måste säga att det är lättare sagt än gjort. För Superettan är ingen lätt serie och du måste lägga ner ett otroligt hårt jobb för att komma dit, så vi får helt enkelt se. Så jag blir inte förvånad om man går upp, men inte heller om man inte lyckas. För Superettan är en svår serie och det är många andra lag som också satsar, menar Raskaj.  

Jag avslutar mitt samtal med AFC Eskilstunas lagkapten med en fråga om hans eget lag som både imponerade under 2018 men som jag också tycker mig se en utveckling i från förra säsongen, trots att det är tidigt på säsongen. Detta sågs inte minst i förra helgens mycket starka och imponerande insats borta mot toppklubben IFK Norrköping som i år storsatsar på både Allsvenskan och Europaspelet.

Hur kommer det sig att ni åter så snabbt har fått ihop laget och att alla spelare verkligen visar fantastiskt inställning och kämpar för laget och klubben, trots många spelarförluster av startspelare och många nya spelare in?

–  Det handlar om att snabbt få in mentaliteten hos de nya spelarna. De vet att det som gjorde att vi gick upp var att man jobbade hårt för laget. När man kommer till AFC så gäller detta. De saker vi har velat utveckla har vi också jobbat med. Vi har en bra lagkänsla, det handlar om att sätta laget före jaget och det har vi gjort väldigt bra. För det krävs. Det krävs varje vecka in och ut att man har samma koncentration och professionalitet, vi får inte tro att någonting kommer av sig självt. Vi måste hela tiden jobba för det, avslutar AFC:s mycket sympatiske och trevliga lagkapten Anel Raskaj.

Söndagens motståndare känner varandra som sagt väl. Säsongen 2017 spelade båda föreningarna i Allsvenskan och för båda klubbarna slutade säsongen med degradering till Superettan. AFC Eskilstuna slutade sist med sina 20 poäng och 28-55 i målskillnad medan Halmstad BK knep 24 poäng och hade 29-45 i gjorda och insläppta mål.

När klubbarna möttes i den fjärde omgången, söndagen den 23 april, slutade matchen 0-0 inför blott 2086 åskådare på Tunavallen. Det var AFC:s tredje raka kryss på de fyra inledande omgångarna i Allsvenskan efter 3-1-förlusten mot GIF Sundsvall i premiären, 2-2 i hemmapremiären mot Örebro SK följt av 1-1 borta mot IFK Göteborg. Halmstad inledde med att hemmabesegra Östersund med 1-0, kryssa 1-1 mot Jönköping följt av en 0-3-förlust hemma mot Malmö FF inför starka 8297 åskådare på Örjans Vall.

Returen mellan HBK och AFC skulle dröja ända fram till den 28 oktober, då lagen drabbades samman på Örjans Vall inför den svaga publiksiffran 1428 åskådare. 1-1 slutade bottenmötet sedan mittbacken Ludvig Öhman Silwerfeldt gett AFC ledningen redan efter 11 minuter och Halmstads Gabriel Gudmunsson kvitterat i minut 35.

Under 2018 inledde AFC borta mot HBK den 17 juni, precis innan semestern. AFC:s mittback Zourab Tsiskaridze gav bortalaget ledningen redan i den sjunde minuten på en nick efter en hörna. Halmstad vände dock till seger efter att Jonathan Svedberg kvitterat i minut 18 och Höskuldur Gunnlaugsson skjutit 2-1 i matchminut 60. Se höjdpunkter från matchen i länken nedan:

https://www.fotbollskanalen.se/video/10061964/hojdpunkter-halmstad-vande-och-vann-mot-afc/

Halmstad var därmed ett av blott tre lag som lyckades besegra AFC under 2018 års tävlingsspel, de övriga Falkenberg borta och Brommapojkarna på Tunavallen i den första kvalmatchen. Segern för Halmstad var lika viktig som den var tung för AFC, då bägge klubbarna redan då förmodligen anade att man skulle göra upp med varandra om den avgörande tredjeplatsen som i Superettan ger kvalplatsen till Allsvenskan. På Tunavallen den 5 augusti fick dock AFC sin revansch. Efter en stark insats, med 10 utespelare i hela 70 minuter sedan just lagkaptenen Anel Raskaj blivit utvisad, vann AFC med 2-1. Samuel Nmani gav AFC ledningen på halvvolley efter snyggt inlägg av Christian Miljevic i minut 18. I den 92:a minuten kontrade sedan Gustav Jarl in sitt första mål 2018 efter att Alex Michel snyggt frispelat Jarl i ett friläge från halva planen. En kylig Jarl bredsidade iskallt in bollen till publikens jubel. AFC hade åter kopplat greppet om tredjeplatsen. Då gjorde det inget att HBK tilläts reducera i den 94:e minuten genom Gabriel Gudmundsson. Matchen var vunnen. Se höjdpunkter från toppmatchen i Superettan länken nedan:
https://www.fotbollskanalen.se/video/10806907/hojdpunkter-afc-besegrade-halmstad-i-toppmote/

För den inbitne fotbollälskaren och följare av AFC och Halmstad, så minns några också att lagen möttes i Superettan under 2016. AFC vann då bägge matcherna, hemma med 4-1 och borta med 2-0. Se höjdpunkter från hemmamatchen i länken nedan:

https://www.fotbollskanalen.se/video/3428662/afc-krossade-halmstad-efter-galen-forsta-halvlek/

Dessa matcher är dock historia idag. Det är nu det ska avgöras och två nya trupper ställs emot varandra. AFC Eskilstuna – Halmstad BK spelas på Tunavallen i Eskilstuna på söndag den 10 mars kl. 17.00. Uppehåll och nollgradig temperatur väntar, perfekt fotbollsväder med andra ord! Segraren i kvartsfinalen får mycket troligt möta AIK på Friends Arena nästa helg. Och den matchen vill ju ingen, varken spelare, tränare, supportrar eller klubbchefer missa! Så, AFC- och Halmstadsupportrar, kom till Tunavallen på söndag och stötta er klubb till nya framgångar och den åtråvärda semifinalen! Väl mött.

Joel Hamberg