Kvartsfinal i Svenska Cupen väntar

09 mar 2019

I morgon är det dags för kvartsfinal i Svenska Cupen mot Halmstads BK. Matchen sparkas i gång klockan 17.00 på Tunavallen och vinnaren går alltså vidare till semifinal, vilket innebär att man är ett kliv närmare Europa-spel och att bli cupmästare.
–  Vi har varit stabila. Det har känts väldigt bra där bak och även där fram där vi gjort nio mål på tre matcher. Det stabilt i båda ändarna, det känns att vi blir mer och mer samspelta därbak, säger Ole Söderberg inför morgondagens match.

–  Det ska bli jäkligt kul att möta Halmstad här hemma, fortsätter Söderberg.

För AFC Eskilstunas del kommer man från en gruppseger med sju inspelade poäng. Det blev 4-0-segrar mot Värnamo och Assyriska Turabdin. Mot guldaspiranten IFK Norrköping blev det ett kryss på bortagräs, vilket innebar att man tog sig vidare med bättre målskillnad.

När det gäller gästerna från Hallands vidkommande, så var det två kryss genom 0-0 mot Östersund samt 1-1 mot Karlstad. Men man lyckades nästla sig vidare i Svenska Cupen – och bli lottade mot AFC Eskilstuna.

Truppen mot Halmstads BK:
Adnan Kojic, Anel Raskaj, Artem Rakhmanov, Denni Avdic, Felix Michel, Ferid Ali, Gustav Jarl, Ismet Lushaku, Ivan Bobko, Jesper Björkman, José Leon, Kadir Hodzic, Mehmed Dresvic, Mihail Ivanov (mv), Ole Söderberg (mv), Ousmane Camara, Samuel Nnamani och Wilhelm Loeper.

Länkar inför matchen:
TV: Michel och Söderberg inför matchen
José Leon: ”Trevligt att få komma hit”
Motståndarkollen: Halmstads BK
Publikinformation
Biljetter

Observera också att Tunavallen är en kontantfri arena i samband med AFC Eskilstunas hemmamatcher.