Miljanović: ”Det är ett antal matcher vi har vunnit så här”

10 mar 2019

AFC Eskilstuna besegrade Halmstads BK på söndagskvällen med 2-1 efter förlängning. Efter matchen var AFC Eskilstuna-tränaren Nemanja Miljanović naturligtvis tillfreds med segern och att laget är vidare till semifinal i Svenska Cupen.

AFC Eskilstuna inledde matchen med att ta ledningen genom Ferid Ali, på en frispark. Sedan kom kvitteringen genom Halmstads BK och det blev förlängning på Tunavallen.
–  Man får ge eloge till killarna nu igen. För den här attityden, inställningen och karaktären man visar igen. Matchen avslutades i slutet av förlängningen och det fattades två minuter innan straffar. Vi tryckte på där och hade väl goda chanser, vi var lite tama framåt kan man säga, men defensivt bra. Vi saknade kanske skärpan i sista tredjedelen och boxen, säger Nemanja och fortsätter.

–  Till slut lyckades vi göra det målet och jag tycker det var förtjänt. Vi var det bättre laget, vi skapade mer och tryckte mer framåt. Så det är en jäkla fördel igen att vi har en bra träningsmatch till förutom att det är semifinal i Svenska Cupen.

Nemanja ser fram emot att möta AIK i semifinal i Svenska Cupen och han menar på att det kan vara bra för gruppen, att få komma till en sådan typ av miljö för att få en försmak på vad som väntar i Allsvenskan under säsongen. En spelare som har förflutet i AIK är Denni Avdić. Avdić gjorde sin första match idag och Nemanja ser kvalitéer i Dennis spel.
–  Det märks att han är matchrostig. Det blev mer speltid än vad vi hade tänkt egentligen. Hoppade in med tjugo minuter kvar och sedan blev det trettio minuter till. Så det blev ganska mycket speltid för honom, när man tänker på att han inte spelat på länge. Absolut visar han ju kvalitéer och säkert kommer det bara gå framåt nu för hans del, och det kommer bli bättre och bättre. Det är viktigt nu att det inte blir en skada eller någonting nu, utan att vi matchar han rätt och han kommer i form på rätt sätt.

Vad är det bästa du tar med dig från dagens match?
–  Attityd, inställning och karaktär. Det är inte första matchen vi vinner på det här sättet. Det är ett antal matcher vi har vunnit så här. Kvalmatchen och flera viktiga matcher i Superettan som vi avgör i slutet av matcherna. Så de har lärt sig och det kommer man långt på, avslutar huvudtränaren Nemanja Miljanović.

Matchen mot AIK spelas söndagen den 17 mars klockan 18.15 på Friends Arena.