Vidare till semifinal i Svenska Cupen!

10 mar 2019

Det var en nervkittlig drabbning mellan AFC Eskilstuna och Superettan-laget Halmstads BK på Tunavallen, på söndagskvällen inför 487 åskådare. Bataljen gick till förlängning och där klev Gustav Jarl fram och gjorde 2-1 som blev slutresultatet.

Det var en drabbning på Tunavallen där AFC Eskilstuna och Halmstad, spelade väldigt disciplinerat och försökte minimera sina misstag. I den tjugoåttonde matchminuten gjorde hemmalaget, AFC Eskilstuna, 1-0 på en fast situation efter ett vackert placerat skott av Ferid Ali.

Fortsatt var det AFC Eskilstuna som jobbade på lugnt och metodiskt. Det tendera till att åskådarna fick känslan att man skulle kunna kontrollera resultatet matchen ut, men så blev ej fallet. I den femtioförsta minuten kvitterade gästerna till 1-1 genom Sadat Karim. Det efter att det blivit en miss i kommunikationen i AFC-försvaret.

Resultatet stod sig ordinarie matchtid ut och förlängning skulle komma till. Där kliver Gustav Jarl fram i den 118:e minuten och kan fastställa slutresultatet som blev 2-1 till AFC.

Det innebär att semifinal i Svenska Cupen väntar mot AIK på bortaplan.

Startelvan
#1 Söderberg, #2 Kojic, #3 Hodzic, #4 Rakhmanov, #5 Jarl, #6 Björkman, #7 Bobko (ut 72), #16 Nnamani (ut 102), #19 Michel, #21 Raskaj, #95 Ali

Bänken
Ivanov, Avdic (in 72), Leon, Dresvic, Loeper, Camara (in 102), Lushaku

Foto: Per Karlsson