Loeper om första tiden i AFC: ”Det har varit enkelt att komma in i laget”

14 mar 2019

Den 15 februari anslöt 20-årige Wilhelm Loeper på ett treårsavtal. Loeper som senast var i Arameisk-Syrianska IF har nu varit i klubben i drygt en månad. Han är nöjd över sin första tid i AFC Eskilstuna.
—  Det har känts jättebra. Jag har varit här kanske i 3-4 veckor nu och jag har blivit väldigt bra omhändertagen. Det har varit enkelt att komma in i laget och hela föreningen snabbt. Så det känns väldigt bra, säger Willhelm Loeper.

Loeper har så här långt spelat en träningsmatch samt trettio minuter i Svenska Cupen med A-laget. Utöver det har han spelat två matcher med klubbens U21-lag, där han haft en tongivande roll.
—  Det jag har gjort i AFC är en träningsmatch och Svenska Cupen mot Norrköping, sedan två U21-matcher. Det har känts bra! Det var lite speciellt att komma in där i Svenska Cupen. En halvtimme kvar, det var mer att försvara och vi hade inte så jättemycket boll. Det var kul att känna på det och känna på det tempot, säger han och fortsätter.

—  U21-matcherna har gått bra där också. Där får man ta lite mer ansvar och styra och ställa lite mer. Det gillar jag, så det känns bra.

Som ny spelare i en ny förening, så blir det ju en ny miljö att anpassa sig till och ett nytt spelsätt. Wilhelm tycker att starten i AFC har gått bra.
—  Det har väl gått ganska snabbt. Jag tycker det är ganska tydliga instruktioner vad man ska göra. Jag försöker fokuserad hela tiden och lyssna på vad ”Mance” (Nemanja, tränare) och Jawad säger till mig att göra. Jag tar in det snabbt och då blir det mycket enklare att prestera ute på plan, säger Wilhelm och lyfter fram vad han vill bidra med.

—  Jag känner att jag kan bidra med min löpstyrka, min energi på plan och just att kunna styra och ställa på mitten.

Som bekant väntar AIK på Friends Arena, nu på söndag med start klockan 18.15. För Wilhelm är det en speciell match då han som bekant började sin karriär i Djurgårdens IF.
—  Det är otroligt. Det är någonting man har drömt om. Speciellt som gammal djurgårdare. Man har ju drömt om att spöa gnaget på deras hemmaarena, det finns inte en större match i mitt liv i alla fall, säger Loeper och fortsätter om matchens betydelse.

—  Det är det man har drömt om sedan man var sex år. Det behövs inte mer än så.