AIK nästa hinder i Svenska Cupen

16 mar 2019

AFC Eskilstuna har en ny utmaning framför sig efter segern i kvartsfinalen mot Halmstads BK hemma på Tunavallen förra söndagen. Nu är det regerande svenska mästarna AIK som väntar på Friends Arena i semifinalen i Svenska Cupen.
–  Det är bland av det bättre vi kunde fått just nu. Svenska mästare och räknas igen som ett av de lag som är guldfavoriter. De visade sin styrka igen att de går vidare till semi. Malmö, Norrköping åkte ur och några allsvenska lag till. De visade sin styrka genom att gå vidare till semifinal och är säkert ett av de svåraste lag vi kan möta just nu i Sverige, säger AFC Eskilstunas huvudtränare Nemanja Miljanovic.

AIK har under sina fyra matcher i Svenska Cupen släppt in tre mål. Morgondagens motståndare har en stark defensiv med andra ord.
–  Det var det laget som släppte in minst mål förra året i Allsvenskan. Det är kända för att ha väldigt bra och säkert defensivt spel. De har de haft, i alla fall vad jag minns sista två säsongerna. Jag tror man kommer fortsätta det trots det är lite förändringar i backlinjen, att ett par spelare har försvunnit. Jag tror det är mycket det man bygger på, säkert defensivt spel och någon typ av lagkämpa, laginsats, inställning plus att de har kvalitetsspelare och de har det som behövs för att vara svenska mästare helt enkelt.

För AFC Eskilstunas del blev det som bekant seger mot Halmstads BK på förlängning. Nu väntar en ny inspirerande utmaning när semifinalen står på tur. Vinnaren går vidare till final i Cupen. En final som i så fall spelas den 30 maj.
–  Det känns som att vi måste överprestera igen för att få med oss ett positivt resultat. Vi har ju naturligtvis tittat och scoutat de ordentligt och vi får se om vi kan genomföra matchplanen på rätt sätt, och se till att störa de ordentligt, avslutar Nemanja.

Truppen
Mihail Ivanov (MV), Wille Jakobsson (MV), Adnan Kojic, Kadir Hodzic, Jesper Björkman, José Leon, Mehmed Dresevic, Gustav Jarl, Felix Michel, Ferid Ali, Ivan Bobko, Wilhelm Loeper, Anel Raskaj, Mamadou Kouyaté, Ousmane Camara, Christian Miljevic, Samuel Nnanami och Denni Avdic.

Saknas
Ole Söderberg, Artem Rakhmanov, Robert Åstedt, Daniel Miljanovic, Jacob Lackéll och Luka Miljaljevic.

Vägen till semifinal för AFC:
Assyriska Turabdin IK – AFC Eskilstuna 0-4
AFC Eskilstuna – IFK Värnamo 4-0
IFK Norrköping – AFC Eskilstuna 1-1
Kvartsfinal: AFC Eskilstuna – Halmstad 2-1 (efter förlängning)

Vägen till semifinal för AIK:
AIK – Jönköping Södra 1-0
Norrby – AIK 1-1
AIK – Örgryte 1-0
Kvartsfinal: Öster – AIK 2-4 (efter förlängning)

Bästa målskyttar:
AFC – Gustav Jarl 3 mål
AIK – Daniel Sundgren, Ogbuke Obassi – 2 mål

Mer att läsa/se inför matchen
Raskaj om semifinalen
Kadir inför AIK
Loeper om sin första tid i AFC
Supporterinformation
Motståndarkollen

För dig som inte kan vara på plats sänds matchen på TV12 och startar 18.15.