Felix Michel: ”Fantastiskt, underbart!”

18 mar 2019

Lika på 1-1 efter 120 spelade minuter. Då var straffar tvungna att avgöra om AFC Eskilstuna eller AIK skulle ta sig vidare till final i Svenska Cupen. Efter ett långt straffavgörande, där Felix Michel blev den spelare som sköt den avgörande straffen. Då utbröt stora glädjescener i AFC-lägret när skalpen var klar.
–  Fantastiskt, underbart! säger Felix Michel efter matchen.

Hemmalaget AIK inledde starkt på Friends Arena inför sin hemmapublik och man tog ledningen. Sedan lyckades AFC Eskilstuna kvittera när Nnanami skarvnickat en boll på AIK-spelare in i mål.
–  Jag tycker att AIK är ett starkt lag, vi kom inte riktigt in i första halvlek de skapade de farligaste chanserna. Andra halvleken egentligen efter målet känns det som att vi börjar vårat spel mer. Blir bättre absolut, men fortfarande känns det inte riktigt som att vi kom in i vårt spel. Men det är det som är så sjukt, det är sådan otrolig styrka att vi ändå går därifrån som segrare, säger Felix och fortsätter.

–  Trots att vi egentligen inte kommit in i vårt spel ordentligt. Lite bättre efter målet. Att vi ändå kämpar, krigar, försvarar, att vi är så starka fysiskt. Det är riktigt grymt!

Under förlängningen var det mycket till ställningskrig, där det var två lag som inte ville bjuda varandra på speciellt mycket.
–  Det blir lite så. Mycket trötta ben, det är viktigt att du spelar smart. Inte öppna upp för mycket, ligga bra defensivt. Det känns ändå att vi trycker på nästan mest, att vi är det fysiskt starka laget. Så.. det är otroligt skönt!

I den åttonde straffomgången, gick Michel fram och nätade. Ett mål som skulle visa sig vara matchvinnande då AIK:s Rashidi brände sin straff.
–  Det vart ju riktigt roligt. Jag hängde inte med riktigt att det var jag som lade den sista, säger Michel och skrattar.

–  Det tog ett tag tills alla började springa, sedan fattade jag. Så det var riktigt kul. Man är inte så van att ta straffar. Så det var en annorlunda upplevelse att gå fram och skjuta, men otroligt skönt när den straff.

Och det måste vara skönt att göra ett sånt mål inför en sådan ljudkuliss emot sig?
–  Jag tror det bara gjorde oss starkare, avslutar en väldigt glad Felix Michel.