Ali nöjd med cupspelet: “Det har varit fantastiskt”

20 mar 2019

AFC Eskilstuna besegrade som bekant AIK i Svenska Cupens semifinal, det innebar att man för första gången i föreningens historia är klara för final i cupen. I finalen, som är den 30 maj väntar förmodligen tuffast tänkbara motstånd genom BK Häcken.
– Det har varit fantastiskt. Alltså vi är i final.. Det är hur stort som helst, bara det är historiskt för AFC, säger Ferid.

Vad säger du om motståndet genom BK Häcken i finalen?
– Det är en stor utmaning, jag tycker just nu att BK Häcken är Allsvenskans offensivt bästa lag, det kommer vara en stor utmaning för oss, säger Ferid.

För ett par år sedan, valde man att flytta finalen i cupen från neutral plan och man lottar om vilket lag som får hemmaplansfördel. Detta gjordes och det blev Häcken, som gick segrande ur den lottningen. Vilket innebär att finalen spelas på Bravida Arena och Ferid hoppades så klart att matchen skulle spelats på hemmaplan.
– Klart det är surt. Man hade så klart velat spelat inför fansen, speciellt en sådan här stor match. Vi skulle behöva allt stöd vi skulle kunna få.

Ferid har fått mycket speltid under försäsongen och även i Svenska Cupen. Han är tillfreds med inledningen på säsongen.
– Det har varit bra. Jag har fått spela, vi har vunnit. Vi alla har presterat fantastiskt bra. Vi har en fantastisk trupp, säger han och fortsätter.

– Jag är bara glad att jag får spela!

Om elva dagar väntar premiär i Allsvenskan. Då kommer IFK Göteborg till Tunavallen för att sparka igång säsongen på “riktigt”.
– Jag är jätteladdad! Det är ju det här vi har tränat för. Vi alla känner att det börjar närma sig. Skönt att cupen är “avslutad” och att vi kan lägga allt fokus på seriepremiären, avslutar Ferid Ali.