AFC Eskilstuna lånar Nalic

21 mar 2019

AFC Eskilstuna lånar av Malmö FF. Adi Nalic, som spelat i bland annat Mjällby AIF och Landskrona BoIS är klar på ett lån från MFF under denna säsong. Nalic som under den föregående säsongen, var en ledande spelare för BoIS kritade sedan på ett fyraårskontrakt med Malmö FF.

Nu blir han alltså utlånad till AFC Eskilstuna denna säsong, med option på att MFF kan kalla tillbaka han i sommar.
– Han kan tillföra spets framåt. Det är en offensiv kreativ spelare, säger AFC Eskilstunas huvudtränare samt sportchef Nemanja Miljanovic.

Nalic spelade under den gångna säsongen 27 matcher för Landskrona. Totalt blev det fem mål och sex assist, för den Nalic som nu ska representera AFC Eskilstuna.
– Det är väldigt kul faktiskt. Inspirerande, det ska vara kul att komma dit. Valet blev enkelt när jag pratade med Nemanja, sett till de utvecklingsmöjligheter jag har i AFC. Det är ett väldigt duktigt lag som säkerligen kommer bli väldigt tuffa att möta i år, säger Adi och beskriver sig som fotbollsspelare.

– En duktig fotbollsspelare, tekniskt sätt med bra spelförståelse. Har en bra arbetskapacitet och jobbar väldigt hårt offensivt och defensivt.

AFC Eskilstunas huvudtränare samt sportchef, Nemanja Miljanovic ser naturligtvis fram emot att få in Nalic i truppen.
– En typiskt nummer tio spelare, med bra offensiva kvalitéer som kan spela både centralt och ute på kanterna. Han kan röra sig över stora ytor, är bra en mot en och har ett bra sista pass. Det är en karaktärsspelare, säger Nemanja.

Snabbfakta
Adi Nalic
Född: 1 december 1997
Moderklubb: Mjällby AIF
Position: Mittfältare
Matcher i Superettan: 27
Mål i Superettan: 5 mål (6 assist)
Matcher i Divsion 1: 28
Mål i Division 1: 3 mål (1 assist)

Adi kommer till Eskilstuna under fredagen och kommer presenteras närmare under veckan.

Foto: Malmö FF