Lackéll om vägen tillbaka: ”Det går bra faktiskt”

21 mar 2019

Jacob Lackéll har under en tid varit borta från spel och har jobbat med rehabilitering sedan han skrev på ett treårskontrakt med AFC Eskilstuna. Nu börjar vägen tillbaka bli kortare för den 17-årige mittfältaren från Eskilstuna.
–  Det går bra faktiskt. Det är inte så roligt kanske att hålla på med rehaben, men det går bra, säger Lackéll.

Lackéll, som under en tid hoppat runt på kryckor, fokuserar mest på benstyrka i rehabiliteringen.
–  Just nu håller jag på att stärker upp benen framförallt, eftersom jag hade gips. Så det är mycket benstyrka jag håller på med. Sedan så klart, tar jag hand om övriga kroppen. Konditionsträning, överkroppen och allting så, säger Lackéll som tror det är ett par veckor till innan comeback.

–  Jag hade gips fyra veckor, sedan nu skulle jag gissa på tre-fyra veckor rehab till innan jag kan spela fotboll hundraprocent. Jag hoppas jag kan vara tillbaka och köra lite lätta övningar med grabbarna. Passningsövningar och sånt, inom två tre veckor.

Lackéll siktar på denna säsong främst att spela i Folksam U21 Allsvenskan Norra, men strävar naturligtvis efter att spela i Allsvenskan.
–  Framförallt är det U21 jag räknar med i att spela mest i år. Men förhoppningsvis vill jag visa upp mig och göra bra ifrån mig att spela i Allsvenskan framöver, säger Jacob och lyfter fram vad han vill utveckla i år.

–  Framförallt är det just nu fysiken jag tänker på, men kvalitén i det jag gör. Tekniken, skott, passningar. Allting vill jag bli bättre på!

Vad tror du om lagets chanser i år?
–  Jag tror att vi har bra chans i Svenska Cupen nu att vinna och vi får sikta på det. Sen i Allsvenskan kan vi definitivt konkurrera om att hålla oss kvar men kanske gå ännu högre än det. Jag tror vi har ett bra lag, en bra sammanhållning och vi jobbar bra tillsammans. Vi har visat upp oss bra i Svenska Cupen och vi kan mäta oss med de bästa lagen. Så jag tror vi har bra chanser i år, avslutar Jacob.