Målvakt förstärker AFC Eskilstuna

22 mar 2019

AFC Eskilstuna förstärker målvaktssidan, genom 28-årige ukrainaren Ihor Levchenko som kommer senast från den finska ligan och spel i IFK Mariehamn. Ihor ansluter fram till sommaren.
–  En spelare som har fostrats i ett bra lag i Ukraina. Varit andra-tredjemålvakt i ett lag som spelat i högsta ligan där. Det laget (Illitjivets) slog ut Djurgården i Europacupen. Han stod i mål förra året i Mariehamn i Finland och verkar vara en bra skolad målvakt. Absolut känns det som en målvakt som stärker upp målvaktssidan, säger AFC Eskilstunas huvudtränare tillika sportchef Nemanja Miljanovic.

Levchenko spelade under den föregående säsongen 15 matcher i finska Tipsligan. Ukrainaren gjorde sin första träning för AFC Eskilstuna under fredagen och finns med i den trupp, som kommer att ta sig an Djurgårdens IF under morgondagen hemma på Tunavallen.

Levchenko har i övrigt representerat bland annat Olimpik Donetsk, Zoya Luhsank och Mariupol.

Snabbfakta
Ihor Levchenko
Född: 23 februari 1991
Nationalitet: Ukraina
Position: Målvakt