Miljevic: ”Jag tycker vi har gjort det bra hittills”

22 mar 2019

I morgon är det genrep för AFC Eskilstuna som tar sig an Djurgårdens IF hemma på Tunavallen, med matchstart klockan 15.00. AFC Eskilstuna och Djurgårdens IF kommer båda från intensiva perioder i Svenska Cupen – och nu handlar det för lagen att få ett sista test inför det som komma skall
–  Det jag såg mot Häcken så var det ett väldigt stabilt lag. De har duktiga spelare, mycket kvalité. Så det blir en bra match, säger Christian Miljevic inför morgondagen.

För Christian Miljevics del, är han tillfreds med hur försäsongen sätt ut från AFC Eskilstunas del.
–  Jag tycker vi har gjort det bra hittills. Vi har bevisat för många inom svensk fotboll att vi inte är något lag man räknar bort. Vi kämpar som lag till 110% fram och bak. Jag tror det blir viktigt för oss den här säsongen att vi alla kämpar. Vi har en bra lagsammanhållning och sen så kommer vi faktiskt till avslut, så det är roligt att se.

Miljevic, som har spelat ett antal år i den grekiska ligan – så är det en liten ny utmaning med en svensk försäsong då den varit mycket kortare i Grekland.
–  Det är min första svenska försäsong. Utomlands är den ju på ungefär lite mer än månad. Tre månader har varit tufft men roligt, man bygger upp sig på ett annat sätt. De här cupmatcherna har varit väldigt viktiga för oss. För då har vi kommit in, lära känna varandra bättre på plan och vi vet vart våra styrkor är och vad vi ska jobba på. Det har varit kul, det är skönt att det är över och vi börjar mot IFK Göteborg hemma nästa vecka.

För Miljevic del hoppas han att många söker sig till Tunavallen först och främst i morgondagens match mot DIF. Men framförallt under säsongen när IFK Göteborg väntar i hemmapremiären den 31 mars.
–  Det är väl för vi har gjort så bra ifrån oss! Jag tycker vi chockar faktiskt ganska mycket. Vi är ett intressant lag i Allsvenskan, jag tycker att folk ska komma i morgon och stötta oss. Inte bara i morgon, utan hela säsongen. Jag tror att vi kan chocka ganska många, avslutar Christian.