Denni Avdic: ”Jag tänkte att jag testar och ser vad som händer”

23 mar 2019

Denni Avdic har varit lite längre än tre veckor i Eskilstuna och representerat AFC Eskilstuna. Det har blivit två framträdanden i Svenska Cupen mot Halmstad samt AIK. Sedan blev det spel i dagens träningsmatch mot Djurgårdens IF, där han gjorde ett drömmål i den andra halvleken i en match där AFC Eskilstuna vann med 3-2 inför 587 åskådare hemma på Tunavallen.
–  Jag tänkte att jag testar och ser vad som händer, säger Denni om drömmålet efter matchen.

Matchen började med mål i den trettionde minuten av Djurgårdens Mohammed Buya Turay, något som sedan blev 2-0 efter att samme Buya utökad DIF-ledningen – innan AFC Eskilstuna kom in mer i matchen och skulle senare fullborda en vändning.
–  Det var en seg inledning från våran sida. Mycket jag tror är lite normalt, med två hundratjugominuters-matcher i bagaget här och även den matchen vi gjorde mot AIK tog mycket energi tror jag och allt vad det innebär, och komma till en träningsmatch där allt är lite annorlunda. Man spelar inte för något speciellt utan det är bara förberedande syfte, så jag tror att det påverkar inställningen kanske lite. Man är lite försiktig i duellerna, man vill inte gå in och kanske göra något dumt och för att skada sig. Men sakta men säkert börjar vi spela upp oss, vi börjar andra halvlek ganska segt också, säger Avdic och fortsätter.

–  Men sen efter det börjar vi spela upp oss och vi vågar rullar bollen och vi gör det vi är bra på helt enkelt. Ingen jättebra match, men en seger.

Denni blev under den andra halvleken inbytt och gjorde ett drömmål i den sjuttiofemte minuten, när han såg till att kvittera matchen.
–  Jag vände upp och sneglade upp mot målvakten, såg att han vara ganska långt ut och jag tänkte att jag testar och ser vad som händer!

Om jag säger halvdan första fyrtiofem, mycket bättre andra delen – är det något du håller med om?
–  Som jag var inne på innan just, det har säkert sina orsaker och anledningar varför det blir så också tror jag. Men det stämmer, segt i början men vi spelade upp oss hela tiden. Vi slutade matchen på ett sätt som vi ska spela. Aggressiva, bra i presspelet tycker jag, springer inte bort oss utan man gör det under kontrollerade former. Gemensamt, alla tillsammans och då får vi bättre kontroll på de. Vinna bollen bollen i bättre lägen och ha mer energi att göra något vettigt med bollen sen också.

Avdic medger, att han är ett steg närmare att komma in i matchtempot och vara redo för 90 minuters spel.
–  Ja alltså, sakta men säkert börjar det bli så absolut. Har en bit kvar, har inte haft någon direkt försäsong utan kört på egen hand under en såpass lång tid. Det tar lite tid så klart och även anpassa sig till konstgräset. Jag har spelat mycket konstgräs under karriären, men varje gång tar det tid efter semester att anpassa kroppen, men det börjar bli bättre!

Därmed är försäsongen över för AFC Eskilstuna och man får nu sikta in sig på hemmapremiär i Allsvenskan mot IFK Göteborg på hemmaplan den 31 mars.
–  Det här var första träningsmatchen för min del, så jag är inte jättetrött på de. Det är mycket roligare att spela tävlingsmatcher och det ska bli skönt att det drar igång. Det känns att laget är i form, vi har mycket självförtroende från cupen. Så det ska bara bli kul!

Nu väntar en träningsvecka för AFC Eskilstuna, innan den allsvenska premiären.