Målkavalkad när U21 vann

25 mar 2019

Det var åter dags för match för AFC Eskilstunas U21-lag i Folksam U21 Allsvenskan Norra. Det var IFK Norrköping, som kom till Tunavallen och stod för motståndet i solskenet. Där var det hemmalaget, som satte tonen tidigt i matchen i en minst sagt svängig drabbning.

AFC Eskilstuna inledde matchen på ett bra sätt, med ett aggressivt spel. Redan i den tolfte minuten tog hemmalaget ledningen genom Kerfala Cissoko. Något som senare utökades, av ett anfallsvilligt AFC. I den sjuttonde minuten, var resultatet 2-0 på tavlan efter att en IFK Norrköping-spelare gjort ett själv mål och gästerna, skulle senare se till att reducera i den trettiosjätte matchminuten.

AFC Eskilstuna inledde andra halvleken på ett bra sätt, när man kunde utöka ledningen till 3-1. Sedan började man bjuda in gästerna alltmer i spelet. Östgötarna kunde göra både, 3-2 och 3-3 innan första halvan av den andra halvleken var avklarad.

Den andra halvleken, fortsatte sedermera vara en målkavalkad på Tunavallen. AFC Eskilstuna studsade tillbaka och tog ledningen, men gästerna kom tillbaka och kvitterade till 4-4.

Dock var inte sista ordet sagt i denna kamp, mellan AFC Eskilstuna och IFK Norrköping. I den sjuttionionde matchminuten, klev Kerfala Cissoko fram igen – och gjorde sitt andra mål för matchen. Något som innebar 5-4 i en minst sagt svängning drabbning. Det blev även slutresultatet och AFC Eskilstuna tog därmed sin första seger i Folksam U21 Allsvenskan Norra.

Målskyttar
1-0 12′ Cissoko
2-0 17′ Självmål
2-1 36′
3-1 56′ Wahap
3-2 57′
3-3 62′
4-3 66′ Cissoko
4-4 68′
5-4 79′ Cissoko

Startelvan
Ihor Levchenko (MV), Mohammed Wahap, Isac Söderman, Ousmane Camara, Kerfala Cissoko, Wilhelm Loeper, Christian Miljevic (K), Anton Nilsson, Mamadou Kouyaté, Joel Rigö, Ismet Lushaku.

Bänken
William Johansson, William Sundelius, Ebenzer Baraka Biregy, Wille Jakobsson (MV), Ivar Matti.