Ny helg i eAllsvenskan väntar: ”Första spelhelgen var väldigt rolig”

28 mar 2019

I början av mars drog eAllsvenskan igång på riktigt och AFC Eskilstuna inledde helgen med en seger, samt två förluster. Nu är det dags för en ny spelomgång för Elias Forsling och kompani. I helgen väntar en ny spelhelg. Till motståndet väntar Helsingborg, Jönköping Södra och Malmö FF.
– Första spelhelgen var väldigt rolig även om vi kanske hade hoppats på två av tre vinster, säger Elias Forsling.

Som bekant blev det två förluster, och en seger den första helgen. Något som laget inte är vidare tillfreds med.
– Som sagt så hade två vinster varit skönt. Häcken som vi mötte i sista matchen är storfavoriter och tror inte många kommer slå de. En seger får väl ändå ses som godkänt då vi mötte tre lag, som jag tror kommer gå väldigt långt. Men vi hade absolut kunnat vinna mot Sundsvall med lite flyt.

Nu väntar den andra spelhelgen. AFC Eskilstuna fick ofta spela på den så kallade ”B-scenen”, som är inte lika mycket i rampljuset. Till denna helg väntar två matcher på A-scenen inne i TV-studion, och det är något som är annorlunda.
– Det känns lugnt med A-scenen. Det är lite mer nervöst inför men det släpper när man börjar spela.

Vad säger du om motståndet som väntar under helgen?
– Helsingborg har visserligen förlorat sina tre första matcher men de är ett starkt lag. De har haft mycket otur. J-Södra känns som en match vi bara måste vinna. Och självklart är Malmö tuffa men jag vet att vi kan slå de, säger Forsling som har målsättningen att lämna denna helg med nio poäng med sig i bagaget.


Spelschema
29 mars

18.00: AFC Eskilstuna – Helsingborgs IF

30 mars
20.00: Jönköping Södra – AFC Eskilstuna

31 mars
20.00: AFC Eskilstuna – Malmö FF

Läs mer om eAllsvenskan på eallsvenskan.gg.
Vill du se matcherna, så sänds dessa på DPlay.