Björkman efter segern: ”Hela laget jobbar hårt tillsammans”

31 mar 2019

AFC Eskilstuna inledde säsongen i Allsvenskan på bästa möjliga sätt, när man besegrade IFK Göteborg hemma på Tunavallen med 3-1 inför 3897 åskådare. Försvararen Jesper Björkman, var tillfreds med tre poäng.
–  Det var väl lite typisk premiär tycker jag. Två hårt jobbande lag, där jag ändå tycker vi gör en bättre halvlek än de. Även om de har en del boll känner jag att vi kontrollerar det, de skapar bara om vi gjorde misstag. Sedan gör vi ett bra lag där. Sen i andra halvlek, tycker jag att det är samma sak. Inget lag som egentligen är jätteöverlägsna. En rätt jämn match, men vi kontrollerar det från första minuten till sista minuten tycker jag och vinner rättvist, säger Björkman.

AFC Eskilstuna stod för en solid premiär, när man gjorde tre mål framåt och var det laget som hade fler lägen offensivt.
–  Det håller jag definitivt med om. Vi är bra på det och noggranna framför mål och när vi väl får chansen är vi distinkta, säger Björkman som lyfter fram vad som ligger bakom en stark offensiv.

–  Det kommer ifrån när vi tränar. Vi är extremt noga på träningar och kräver hårt jobb och hårt fokus där. Jag tror att det börjar därifrån, att vi tränar väldigt bra. Det är därför vi tar in det till match också.

Vad är du mest nöjd med idag?
–  Mest nöjd med tre poäng så klart. En fantastisk skön början, de kommer man ha med sig hela säsongen ju. Sedan att alla jobbar stenhårt, det tror jag vinner matchen också. De fyller på med mycket spelare i vissa anfall, och då jobbar vi stenhårt med vårt mittfält liksom. Alla följer med, till och med anfallarna, säger Björkman och fortsätter.

–  Hela laget jobbar hårt tillsammans. Det tycker jag är nyckeln egentligen.

Hur skönt är det att vinna mot ett så pass stort lag som IFK Göteborg?
–  Det är fantastiskt att vinna mot de. Det kvittar vem man vinner mot. En premiär är en premiär, så jäkla gött med tre poäng.

Ytterligare ett glädjeämne idag var publiksiffran, som var 3897 åskådare. Ett bra hemmastöd för AFC Eskilstuna som tog första trepoängaren.
–  Ja, verkligen! Jag blev nästan lite förvånad. Det var väldigt kul att så många kom att stöttade oss, säger Jesper som lyfter fram vad han tar med sig från dagens match.

–  Det är självförtroendet vi får från en vinst. Att vi fortsätter på det vi byggde på från försäsongen. Så det gäller bara att vi kör på, avslutar Jesper.