Dresevic efter matchen i Södertälje

02 apr 2019

AFC Eskilstuna förlorade dessvärre dagens U21-kamp mot ett namnstarkt Syrianska FC på Södertälje Fotbollsarena. Matchen slutade 2-1 (1-0) till hemmalaget och det var en besviken målskytt samt lagkapten, Mehmed Dresevic efter matchen.
– Jag tycker vi börjar första halvlek där vi är extremt slarviga och kommer inte in i matchen. Vi har motvind, men det ska inte spela någon roll. Vi gör för mycket misstag, för mycket individuella misstag där vi inte kommer in i matchen helt enkelt. I andra halvleken tar vi över matchen helt och hållet. Vi gör 1-1 och så har vi flera lägen, med lite skärpa, sista passningen, sista skottet så kanske vi kan leda med 2-1. Istället de får ett billigt 2-1, säger Mehmed efter matchen.

Som bekant inledde Syrianska med att ta ledningen i den åttonde matchminuten. Mehmed lyckades kvittera till 1-1 i den femtioförsta matchminuten efter en hörna.
– Artem (Rakhmanov) är på den och skarvar den bak, sedan dimper den ner framför mig. På något konstigt sätt gör jag någon snedliggande halv bicykleta, som går in i bortre stolpen, beskriver ”Medi” sitt mål.

Andra halvleken var det att AFC Eskilstuna med betydligt mer skärpa framåt, med lite flyt kanske matchen hade sett annorlunda ut. Men det var hemmalaget Syrianska som lyckades vinna matchen efter ett för AFC-gängets del, snöpligt 2-1-mål. Men Dresevic vet vad man ska ta med sig för positivt från matchen.
– Det är andra halvleken! Den är positiv sett till hur vi spelar. Vi tar över matchen mer och mer. Synd bara att det inte räckte till att vi inte kunde vända och ta med oss tre poäng härifrån. Så är det.. man kan inte vinna alltid, avslutar Dresevic.

U21-laget får nu slicka såren och vända blad. Nästa match är den 16 april, då kommer IF Brommapojkarna på besök till Tunavallen.