Ivanov tillfreds med inledningen

04 apr 2019

AFC Eskilstuna-målvakten Mihail Ivanov, är tillfreds med säsongsinledningen. 29-årige bulgaren var en oerhört viktig pusselbit i cupsemifinalen mot AIK på Friends Arena och dessutom stod han för en solid insats i premiären mot IFK Göteborg.
–  Vi startade på bästa möjliga sätt. Vi har gjort bra från oss i cupen och är i en historisk final. Det bästa är att alla uppoffrar sig för laget och jobbar hårt. När vi jobbar så här kan vi uppnå något bra den här säsongen. Så klart hoppas alla att det ska gå så bra som möjligt, att man ska åstadkomma något så pass bra som möjligt. Det gäller för oss att fortsätta jobba hårt, säger Mihail Ivanov.

Den 31 mars var den första matchen i Allsvenskan den här säsongen. Ivanov stod i mål och AFC Eskilstuna vann med 3-1. En viktig seger, enligt Mihail.
–  Så klart var det jätteviktigt att börja säsongen bra. Alla vinster är bra för självförtroendet och det ger oss bra vibbar i truppen. Det ger oss en boost att jobba hårdare inför nästa match. Det var en väldigt skön början.

Naturligtvis är självförtroendet bra i truppen, men Ivanov manar på att man ska vara ödmjuka och arbeta hårt fortsatt.
–  Ja, så klart! Alla är glada. Det gäller att fortsätta så som vi gör. Det kan komma tuffa tider och då prövas vi på ett annat sätt. Då gäller att vi är redo för allt och borrar ned huvudet och fortsätter arbeta hårt oavsett vad som händer. Vi är på rätt väg, men det är långt kvar av säsongen, säger han.

Nästa match för AFC Eskilstuna väntar mot IK Sirius på bortaplan. Under fredagen kommer det stå klart huruvida Studenternas IP är spelklar för Allsvenskans andra omgång eller inte. Ivanov ser fram emot att möta Uppsalalaget, Sirius.
–  Allt är kanon! Min ryggproblematik har försvunnit och jag kan arbeta som jag vill under träningspassen och göra allt hundra procent. Det var en tuff tid när jag hade tidigare skadeproblematik och jag var borta ett par månader. Jag mår bra och jag ska göra mitt bästa för laget, avslutar Ivanov.

Allsvenskans andra omgång spelas på måndag, den åttonde april. Supporterklubben Tuna Towers anordnar en bussresa till Uppsala. Boka din plats i bussen här.