Förlust i Uppsala

08 apr 2019

Den andra omgången i Allsvenskan väntade på måndagskvällen i Uppsala. AFC Eskilstuna hade begett sig under dagen till Uppland för att möta IK Sirius. En match man tyvärr förlorade med 3-2 (3-1).

Det var en kall och blåsig aprilmåndag, på Studenternas IP när IK Sirius och AFC Eskilstuna drabbade samman. Hemmalaget tillika upplänningarna, inledde matchen på ett tämligen imponerande sätt och var det spelförande laget. I den fjärde matchminuten tog man ledningen genom Saeid. Något som sett till matchbilden, rättvist skulle utökas sedermera till 2-0 och 3-0 för hemmagänget Sirius.

Därefter lyckades AFC Eskilstuna få dit en reduceringsboll, efter att man hamnat mer rätt i presspelet och kunnat ställa om. Adi Nalic nästade, vilket innebar att det var hans andra mål för säsongen och i halvtidsvilan var det 3-1 i matchen.

I den andra halvleken var det ett gästande AFC Eskilstuna som jobbade in sig i matchen alltmer, och var ett lag man kände igen. Hemmagänget försvarade sig på ett exemplariskt vis, men i slutet av matchen skulle AFC få in ett reduceringsmål genom Artem Rakhmanov. Dessvärre räckte det inte hela vägen – mot ett Sirius som lyckades vinna med 3-2.

För AFC Eskilstunas del får man ladda om, och blicka vidare. Nästa match är redan på fredag. Då mot Örebro SK hemma på Tunavallen.

Målskyttar
1-0 (5) Saeid
2-0 (18) Larson
3-0 (40) Haglund
3-1 (44) Nalic
3-2 (89) Rakhmanov

Fakta
Avslut på mål: 6-7
Frisparkar: 10-14
Offside: 0-1
Hörnor: 3-6
Gula kort: 0-3

Domare: Stefan Johannesson
Ass. domare: Mikael Hallin, Niclas Ivarsson.
Fjärdedomare: Patrik Eriksson.

Startelvan
Ivanov – Loeper, Björkman, León – Kojic (ut 86), Nalic, Rashkaj, Hodzic – Nnamani, Avdic, Camara (ut 88).

Bänken
4. Rakhmanov (in 88), 7. Bobko, 10. Ali, 12. Dresevic (in 86), 14. Miljevic, 20. Kouyate, 91. Ihor Levchenko (MV).