Nemanja Miljanović inför ÖSK

11 apr 2019

I morgon (fredag) väntar en ny drabbning för AFC Eskilstuna i Allsvenskan. Den tredje omgången väntar när Örebro SK kommer på besök till Tunavallen. Huvudtränaren Nemanja Miljanović, hyser stor respekt för motståndet och hoppas få se sitt lag komma tillbaka i vinnarspåret, förstås.
– De (Örebro) har inte startat som de har väntat sig. Det är en motståndare som kommer lite skadad. Men det gäller att vara försiktig. Resultaten de har gjort första två matcherna, speglar inte riktigt den kvalitén de har och den spelartruppen. Säkert är de revanschsugna. För våran del gäller det att vara på tårna ordentligt, vakenhet och ha en total respekt mot Örebro. Och försöka hitta tillbaka till det vinnande spåret igen, säger ”Mance”

För AFC Eskilstunas del blev det ju som bekant förlust senast mot IK Sirius. Dock var det en uppryckning från AFC-gänget i den andra halvleken och det finns positiva aspekter att ta med sig från drabbningen i Uppsala, in till matchen mot Örebro.
– Det finns många bra saker faktiskt. Glömmer man bort 15-20 minuter i början där vi ger bort matchen om man säger så. Utöver det skapar vi framåt. Vi gör två mål, vi visar karaktär och mod i andra halvlek där vi tar över matchen. Vi försöker in i det sista och hämta upp resultatet. Lite synd att vi får ett litet försent mål. Det finns flera saker man kan ta med sig. Andra halvlek, inställningen, karaktären och att vi inte ger upp. Att vi försöker alltid komma tillbaks. Det har vi gjort förut. Denna gång lyckades vi inte, men nästan.

Är det lite mer att vi ska ta initiativet, och inte låta motståndaren ta initiativet. Eller hur resonerar du?
– Det vill nog alla tränare. Det är väldigt få som inte vill ha initiativet och styra matchen. Sen beror det på vilka man möter och hur motståndarna, hur de uppträder. Naturligtvis är det är viktigt att inte tillåta motståndaren tillåta initiativet. Kan vi alla fall vara 50/50, och helst styra ska de vara en fördel, avslutar Miljanović inför morgondagens match.

Matchen börjar 19.00 i morgon (fredag) och vi förväntar oss mycket folk. I skrivande stund har vi passerat en bra bit över 2000 sålda biljetter.
Därför är det viktigt att du är på plats vid arenan i god tid innan matchstart. Köp dessutom gärna förköp, via länken här!