Dresevic: ”Ska ta vara på de här chanserna man får”

14 apr 2019

Redan efter tolv minuter i matchen mot Örebro SK fick AFC Eskilstuna göra två byten. Mittbackarna José León och Jesper Björkman utgick skadade. Då klev Mehmed Dresevic och Artem Rakhmanov in. För Medis del, var det hans andra allsvenska match i karriären.
– Det är inte varje dag två mittbackar blir skadade. Mentalt är jag förberedd att hoppa in att spela, oavsett när liksom. Jag är alltid redo att hoppa in och då är det inga konstigheter, säger Dresevic.

Dresevic bildade duo tillsammans med Artem Rakhmanov som mittback och det blir naturligtvis en speciell situation, när båda byts in samtidigt.
– Vi har spelat ihop någon match på försäsong och med U21-laget har vi spelat ihop. Artem och jag känner varandra ganska bra. Det blir nytt med två nya mittbackar och en ny målvakt. Så att kommunikationen och samarbetet kanske kunde varit bättre på vissa delar.

För Dresevic del, upplevde han mycket av ett ställningskrig ute på planen. Något som han menar passar honom väl.
– Ja, det var det! Vi fick stångas extremt mycket med deras anfallare. Carlos (Strandberg) och (Viktor) Prodell. Det spelet passar mig, säger Dresevic.

I halvtid var det lika på Tunavallen. Därefter var det gästerna som tog ledningen via Carlos Strandberg. AFC Eskilstuna lyckades senare studsa tillbaka genom en kvittering av Samuel Nnamani i den 79:e matchminuten.
– Med tanke på prestationen. Vi ska vara ganska nöjda med 1-1. Man ska ta vara chanserna och möjligheterna man får. Gör vi 1-0 så blir det en helt annan match, helt plötsligt. Vi vet att vi är starka i andra halvlek och sista 20-30 minuterna där är vi som starkast. Vi ska nöjda med 1-1, om man säger så.

För Dresevic har det blivit nästan 90 allsvenska minuter och mer erfarenheter i ryggsäcken.
– Man ska ta vara på de här chanserna man får. Man ska bygga på sig erfarenhet. Det är bara att fortsätta på det här spåret. Förhoppningsvis får man spela mer framöver, säger Medi och lyfter fram det positiva med matchen för hans egna del.

– Defensivt kändes det ganska bra för min del. Uppspelsfasen offensivt, var det några bollar jag kanske slarvade iväg. Man kanske borde spelat lite enklare. Det blir bättre ju mer man får spela.