Miljevic: ”Det är jätteskönt att komma tillbaka och bara köra”

16 apr 2019

AFC Eskilstuna spelade en ny match i Folksam U21 Allsvenskan Norra på tisdagseftermiddagen. Christian Miljevic, var en av spelarna som nätade i en tajt match som slutade i hemmaseger med 2-1.
– Jag tycker det är en jämn match. Vi vet att BP har en av de bästa akademierna, så det är bra unga spelare. Jag tycker att vi skapar chanser, vi gör mål relativt tidigt. Vi spelar relativt bra i vissa stunder. Det är en jämn match, men vi vinner. Kontrollerat skulle jag inte säga, i slutet kommer de in mer och det blir lite hawaiifotboll. Men det är så i U21. Vi gör det bra och vi tar en bra vinst, säger Christian Miljevic.

Gästande Brommapojkarna, hade mycket boll under matchens gång. Positivt nog för AFC:s del så lyckades man kontrollera gästerna stora delar av matchen.
– Ja, precis. Det är ett bollskickligt lag. Det är deras filosofi. Vi är ganska kontrollerade och håller oss bra på vår planhalva. De kommer till ett par lägen, men vi kommer till ett par kontringar. Det är så vi gör andra målet. Så, jag tycker vi gör det bra.

Christian tillsammans med Vladislav Bragin samt Ibrahim Aldawoud skapade en del framåt. För Christians del blev det ett mål och en målgivande passning. Miljevic hade bud på mer framåt, men beskriver målet som följande:
– Jag ser att de är ganska högt upp och har inga spelare därbak. Jag tar en rush, får bollen och springer och placerar in den fint.

För Christian Miljevics del blev det nittio minuter, där han var en bärande spelare för AFC-gänget som segrade. Miljevic menar att speltiden idag var viktig för honom.
– Det är jätteskönt. Det är viktigt för mig. Jag har varit skadad och haft problem med mitt knä. Det är jätteskönt att komma tillbaka och bara köra. Jag kände inte så stora problem idag, lite begränsad. Men det var jätteskönt att få 90 minuter, avslutar en nöjd Christian Miljevic.