U21: Seger mot BP

16 apr 2019

På tisdagseftermiddagen var det en ny hemmamatch för AFC Eskilstunas representationslag i Folksam U21 Allsvenskan Norra. Brommapojkarna kom på besök till Tunavallen, i en jämn spelmässig kamp på konstgräset.

Efter dryga kvartens ställningskrig, lyckades AFC Eskilstuna genom Ibrahim Aldawoud ta ledningen. Något som naturligtvis gav laget en boost. Ett hemmalag, som försvarade sig på ett bra sätt och under första halvleken, släppte man till en farlig målchans som Wille Jakobsson i AFC-målet räddade på ett imponerande sätt. Gästande Brommapojkarna arbetade hårt och hade sedermera mycket boll, men det var ett hemmaförsvar som stod pall för trycket.

I den andra halvleken, utökade AFC Eskilstuna sin ledning genom Christian Miljevic. Miljevic lyckades trycka till 2-0 och Brommapojkarna arbetade hårt för att forcera och komma in i matchen. Efter en tids arbete, lyckades gästande stockholmarna luckra upp hemmaförsvaret. Med arton minuter kvar av ordinarie matchtid, reducerade man genom Paulos Abraham.

Reduceringen var förgäves för gästerna då AFC Eskilstuna lyckades vinna matchen med 2-1!

Mål
1-0 (15) Ibrahim Aldawoud
2-0 (59) Christian Miljevic
2-1 (72) Paulos Abraham

AFC-byten
37′ Mati in – Dresevic ut
58′ Messaoudi in – Lövgren ut
88′ Robertsson in – Khaled Mehti ut

Startelvan
Jakobsson (MV), Rakhmanov, Ali, Lövgren, Dresevic, Khaeld Mehti, Miljevic, Bragin, Kouyate, Aldawoud, Allström.

Avbytare
Robertsson, Messaoudi, Biregy, Miedl-Ohlsson, Mati.