Match mot Hammarby väntar

20 apr 2019

AFC Eskilstuna åker på söndagen till huvudstaden Stockholm och Tele2 Arena. Det väntar den fjärde omgången i Allsvenskan, när Hammarby står för motståndet.

Värdlaget Hammarby har inlett säsongen med två kryss på de tre inledande matcherna. Det innebär att man har två inspelade poäng, när man tar sig an AFC Eskilstuna. Gästande AFC har så här långt en seger, ett kryss och en förlust på sitt ”record”. Krysset kom senast mot Örebro SK på hemmaplan.
– Poängmässigt inte alls bra. Men spelmässigt har vi blandat och gett. Jag tror att vi gjorde årets bästa match mot Kalmar hemma. Vi skulle vunnit med 3-4 bollar där. Nu fick vi också ett snöpligt 2-1-mål emot oss mot Helsingborg senast. Elfsborg i premiären (1-1) var fair. Den är inte som förra säsongen. Då hade vi Göteborg borta i andra omgången och då gjorde vi 2-1 i 92:a. Säsongen är lång och man blir väldigt resultatbaserad så vi är inte nöjda. Det blir att ta fram allt man har mot AFC. Det finns inget annat än att vi ska vinna den matchen. Man måste ha respekt i varje match för Allsvenskan är så pass jämn. Det spelat ingen roll om det är AFC eller Malmö som kommer hit på söndag, vi behöver komma upp på samma nivå, säger Hammarbyspelaren David Fällman i Motståndarkollen.

AFC Eskilstuna har haft en träningsvecka, med en vilodag i torsdags innan man var åter på konstgräset hemma på Tunavallen under gårdagen. Det blev även en träning på lördagen för att förbereda sig inför morgondagens match som startar 17.30 på Tele2 Arena.

Tränarteamet har till matchen mot Hammarby tagit ut en trupp på 20 spelare. Truppen kommer under matchdagen bantas ned till 18 spelare.
Ole Söderberg (MV), Ihor Levchenko (MV), Adnan Kojic, Kadir Hodzic, Artem Rakhmanov, Jesper Björkman, Ivan Bobko, Ousmane Camara, Denni Avdic, Ferid Ali, Daniel Miljanovic, Mehmed Dresevic, Wilhelm Loeper, Christian Miljevic, José León, Samuel Nnamani, Vladislav Bragin, Mamadou Kouyate, Anel Rashkaj (K) och Adi Nalic.

Länkar inför matchen
TV: Björkman om säsongsinledningen
Motståndarkollen: Hammarby
Bragins övergång klar
Skadeuppdatering