Förlust på Tele2 Arena

21 apr 2019

AFC Eskilstuna förlorar kvällens bortamatch mot Hammarby på Tele2 Arena med 3-1 (2-0). AFC:s mål gjordes av Ivan Bobko i den andra halvleken.

Det var ett hemmalag, som naturligtvis kom ut starkt inför sin hemmapublik i Stockholm. I den artonde matchminuten lyckades man ta ledningen, efter att Imad Khalili centralt kunde avlossa ett skott, som ställde comebackande Ole Söderberg i AFC-målet. Spelmässigt, var det två lag som hade lika mycket boll på ett ungefär men det var hemmalaget som var mycket mer kliniska offensivt. 1-0, blev senare 2-0 in i paus när Vidar Örn Kjartansson utökat Bajens ledning.

I den andra halvleken, är det ett AFC som lyckas komma in i matchen lite mer. Vid en spelomställning, lyckades Hammarbys Khalili göra 3-0 till stockholmarna. Något som naturligtvis gjorde uppförsbacken desto brantare för AFC Eskilstuna. En reducering lyckades man skaka fram, genom Ivan Bobko i den åttioandra matchminuten. Men dessvärre blev det inte närmare än så. Hammarby vann kampen med 3-1 och för AFC Eskilstunas del får man glömma denna kamp snabbt och sikta sig inåt på onsdagens hemmamatch mot Östersunds FK på Tunavallen.

Startelvan
Söderberg (MV), Leon, Björkman, Loeper – Hodzic (ut 86), Nalic, Rashkaj, Kojic (ut 79) – Nnamani, Bobko (ut 83), Camara.

Avbytare
Levchenko (MV), Rakhmanov (in 86), Ali, Dresevic, Miljevic (in 79), Bragin, Kouyate (in 83).

Mål
1-0 (18) Imad Khalili
2-0 (31) Vidar Örn Kjartansson
3-0 (63) Imad Khalili
3-1 (82) Ivan Bobko

Statistik
Avslut: 10-11
På mål: 7-3
Hörnor: 3-6
Gula kort: HIF 0, AFC 1

Domare: Martin Strömbergsson
Ass. domare: Mahbod Beigi, Per Rehnlund
Fjärdedomare: Patrik Eriksson

Publik: 19 445