Nemanja inför ÖFK: ”Nu gäller det att vara ännu smartare”

23 apr 2019

Allsvenskan i fotboll är lite som ett ekorrhjul för tillfället. En ny utmaning, väntar nästan direkt. För AFC Eskilstuna är det Östersunds FK som står för motståndet hemma på Tunavallen under onsdagskvällen, efter att man senast spelat en match i söndags mot Hammarby på Tele2 Arena.

AFC Eskilstunas huvudtränare, Nemanja Miljanović, har respekt för motståndet Östersunds FK som under senaste året har genomgått liten av en förvandling när många spelare lämnat föreningen. Dessutom har man ju som bekant fått en ny tränare genom Ian Burchnall när Graham Potter lämnade för Swansea.
–  Det är ett nytt Östersund, jämfört med vad det har varit de senaste åren under Graham Potter. Det är en hel del spelare som försvunnit och det har kommit in en del nya spelare. Laget spelar lite annorlunda nu. Det är inte lika mycket possession-inriktad fotboll som det vart under Potter, men man fortsätter med den idén. Men efter man tappat en del av de bästa spelarna, så blir det ju inte lika lätt, säger Mance och fortsätter.

–  Jag tror det är en motståndare som vi måste ta poäng av om vi ska klara oss i Allsvenskan, då behöver vi ta poäng och ta poäng mot ett sådant lag som Östersund. Fortfarande har man en hel del individuellt skickliga spelare som vi måste se upp för. Börjat ganska okej. Har bara en förlust och det är mot Malmö borta. Det är ju normalt att förlora borta mot Malmö. Spelat oavgjort mot AIK, stark insats i första matchen. Sedan mot Falkenberg hemma var det en svängning match där, 3-2. Man kanske hade lite flyt på sin sida. Sedan senaste matchen mot Elfsborg, 1-1. Det var en jämn match men lite fördel Östersund. Hade lite mer boll, kanske skapade någon mer chans också. Kändes som de ville mer och Elfsborg satsade lite mer på kontringar.

Från AFC-håll har man stor respekt mot motståndet Östersund, som har tagit fem poäng. Men i grund och botten behöver man göra en topprestation själva för att ge sig förutsättningarna att kunna ta med sig poäng från ett sådant typ av motstånd som Östersund.
–  Som sagt, ännu en svår match. Alla matcher nu i början på säsongen är svåra. Alla lagen är vakna. Alla som vill vara i toppen vill ju vara där, och de som försöker klara sig vill ju inte hamna där nere. Det känns som att vi måste ta fram vårt yttersta igen, och inse betydelse av matchen igen. Här gäller det att hänga med. I tabellen, så gäller det att ta poäng.

Hur mycket psykologiskt är man tvungen att trycka på när det är sådana här matcher?
–  Det är ju en del nu. Nu får man försöka vara lite försiktig. Vi har spelat mot Hammarby för två dagar sedan. Det viktigaste nu är återhämtningen. Den mentala och den fysiska. Nu gäller det att vara ännu smartare, lite på grund av de täta matcherna som är nu i veckan. En tuff vecka, så viktigt att fördela kraften på rätt sätt. Denna gång måste vi spela matchen mer än vanligt, avslutar Nemanja Miljanović.

Matchen mot Östersunds FK startar 19.00 på onsdagskvällen. Dina biljetter säkrar du via länken, på Eskilstuna Fanshop eller i biljettluckan på Tunavallen 1,5 timme innan matchstart.