Förlust mot Östersund

24 apr 2019

AFC Eskilstuna förlorade dessvärre dagens hemmamatch mot Östersunds FK på Tunavallen inför 2261 åskådar. Jämtarna vann med 1-0 (1-0) efter att Dino Islamovic gjort matchens enda mål.

Det var en tillknäppt tillställning på Tunavallen under onsdagskvällen, när Östersunds FK var på besök. Det var två bolskickliga lag som inte gav några av lagen alltför många ytor. Efter lite mer än tjugo minuters spel, lyckades gästerna med en spelvändning när man tog ledningsmålet genom Dino Islamovic. Sedan var det två lag, som följdes åt ut i halvtid – vilket innebar att ÖFK var i ledning med 1-0 efter fyrtiofem minuter.

I den andra halvleken var det ett AFC Eskilstuna, som var alltmer på frammarsch och försökte verkligen att få dit en kvittering. Flertalet bra chanser fanns under halvlekens gång för hemmalaget, som senast i söndags spelade en match senast. Men dessvärre räckte det inte lägen i dag mot ett skickligt Östersund som fick lämna Eskilstuna med tre poäng.

För AFC Eskilstunas del gäller det att slicka såren och ladda om för en ny kamp på söndag. Då väntar BK Häcken på bortaplan.

Startelvan
Söderberg (MV) – Leon, Björkman, Loeper – Hodzic, Nalic, Rashkaj, Kojic – Nnamani, Avdic, Miljevic.

Bänken
Levchenko (MV), Rakhmanov (in 86), Bobko (in 76), Camara (in 68), Ali, Dresevic, Bragin.

Statistik
Avslut: 9-6
På mål: 4-1
Hörnor: 7-2
Bollinnehav: 50%-50%
Gula kort: AFC 0, ÖFK 1
Publik: 2261