Förlust på Bravida Arena

28 apr 2019

En ny omgång i Allsvenskan väntade på söndagseftermiddagen. AFC Eskilstuna gästade BK Häcken på Bravida Arena i Göteborg.

Spelmässigt var det en jämn första halvlek, mellan dagens kombattanter som kom in till dagens match med två raka förluster. Det var två lag, som stod stabilt bakåt defensivt där det var hemmalaget som hade den bästa chansen i första halvleken. En chans, som Ole Söderberg i AFC-målet lyckades parera på ett briljant sätt. Vidare in i halvtidsvilan, var det ett likaresultat mellan BK Häcken och AFC Eskilstuna.

I den andra halvleken, var det hemmalag genom BK Häcken som ökade tempot en aning. AFC Eskilstuna svarade upp första kvarten med ett eminent försvarsspel och hade även en fin chans genom Adi Nalic som luckrade sig fri centralt.

Den andra halvleken, blev mer öppnare och båda lagen skapade alltmer lägen. AFC hade bland annat två fina lägen genom Denni Avdic. Efter flertalet fina AFC-anfall, så lyckades hemmalaget göra 1-0. Det efter en spelvändning i sen sextiotredje minuten som Andersson förvaltade.

Därefter var det ett Häcken, som tog över alltmer och skapade en del framåt. Göteborgarna utökade senare sin ledning till 2-0 i matchminut sjuttiotvå, genom Paulinho.

Med tio minuter kvar, så gjorde AFC Eskilstuna ett dubbelbyte. Bragin och Miljevic in. Loeper samt Nnamani ut.

Det var dock förgäves – då hemmalaget BK Häcken vann dagens match inför 2095 åskådare med 3-0 efter att Adam Andersson gjort dagens sista mål.