Loeper efter matchen mot BK Häcken

29 apr 2019

AFC Eskilstuna förlorade dessvärre gårdagens match mot BK Häcken med 3-0. Det efter att hemmalaget haft en minst sagt effektiv första halvlek. AFC Eskilstunas Wilhelm Loeper, spelade från start igen och börjar växa in i den allsvenska kostymen alltmer.
– Ja, det känns som att vi har en helt okej kontroll på matchen. Jobbar hårt, vi jobbar för varandra. Så det kändes väldigt bra. Sedan åkte vi på ett relativt snabbt mål. Då känns det som att vi tappar matchen, de börjar kontrollera mer och de börjar känna sig mer säkra med bollen och inte har samma stress. Då har de tillräckligt bra skicklighet att straffa oss två gånger till, säger Loeper och fortsätter.

– Man kan ta med de första fyrtiofem, den laginsatsen vi gör! Där vi jobbar för varandra och sliter hårt. Tycker vi jobbar ganska bra och då åker vi på två kontringsmål, där vi behöver vara snabbare i den förflyttningen hemåt.

Stora delar av matchen mot BK Häcken, satt försvarsspelet på ett väldigt bra sätt och det är något som Loeper håller med om.
– Ja, det håller jag med om. Tycker det är en bra försvarsinsats första halvlek och delvis i andra, tills de gör sitt 1-0-mål. Det är bara att ta med sig till nästa match. Det gäller att jobba för varandra, då är vi starka.

Det känns som att du växer in i den allsvenska kostymen och gör kanske din bästa match hittills, är det något du delar?
– Det känns som jag gör en ganska bra andra halvlek. Ganska tryck med boll. Finns en del ytor jag försöker utnyttja. Så det är klart man växer in i det hela ju mer man spelar, så det delar jag.

Nästa match för AFC Eskilstuna är på bortaplan, då mot AIK – nästa lördag. Loeper tar med sig en del av gårdagens match mot BK Häcken till Friends Arena.
– Som jag sa förut. Vi får försöka ta med de första fyrtiofem. Det är en laginsats och ett hårt arbete som vi lägger ner för varandra. Det är det som krävs, för att vi ska kunna ta poäng och hålla oss kvar i år, säger Loeper och fortsätter.

– Vi kommer vara superladdade! Vi har en positiv känsla från senaste matchen där och det kommer vara fullt ös. Förhoppningsvis har vi lagt den här matchen åt sidan och kommer fokusera på den matchen fullt ut på lördag.