Ismet Lushaku skriver A-lagskontrakt

02 maj 2019

Eskilstunatalangen Ismet Lushaku, 18, är klar för tre år med AFC Eskilstuna. Junioren har under en tid representerat AFC Eskilstunas ungdomslag, men har nu alltså möjlighet att konkurrera om en plats även i A-lagstruppen.
–  Det känns bra. Jag har kämpat för att få den här möjligheten. Det är nu det börjar, säger Ismet.

Ismet som är född 2000, inledde sin karriär i IFK Eskilstuna därefter kom han till AFC Eskilstuna 2017. Nu belönas han alltså med ett A-lagskontrakt.
–  Det är sjukt! Det är en härlig känsla. Jag är ändå uppvuxen här. Jag känner många från stan. Många har sett mig spela innan. Det är roligt för de och de är roligt för mig, säger Ismet.

Därmed är det en Eskilstunakille som har möjlighet att spela A-lagsfotboll. Något som känns skönt för Ismet på ett personligt plan.
–  Självklart. Det är skönt att bevisa att det är möjligt. Många säger att det inte finns några spelare i Eskilstuna och kommer aldrig finnas. Så det skönt och visa att det finns egna produkter från Eskilstuna.

För Lushakus del har han under en tid varit borta på grund av sjukdom. Men nu börjar vägen tillbaka
–  Det gick ganska bra i början. Var skadefri, aldrig sjuk. Var ganska bra i form och sedan kom motgångarna. Det har ändå gott bra. Det gäller att kämpa på och komma tillbaka.

Ismet är sedan tidigare registrerad i A-lagstruppen. Under denna säsong är han även namngiven som spelare i IFK Eskilstuna. Således kan han representera AFC Eskilstuna och även moderklubben IFK Eskilstuna i Division 3.

Snabbfakta
Ismet Lushaku
Född: 22 september, 2000
Position: Mittfältare
Kontraktslängd: 3 år