Kadir Hodzic: ”Vi är revanschsugna”

03 maj 2019

Under morgondagen väntar en ny match för AFC Eskilstuna i Allsvenskan. Det är den sjunde omgången och AIK som väntar på bortaplan, på Friends Arena. AFC Eskilstuna-spelaren Kadir Hodzic, ser fram emot det som komma skall.
–  Det känns bra. Tror vi behöver studsa tillbaka efter ett par förluster. Stämningen är bra i laget och vi ser fram emot matchen i morgon. Vi är revanschsugna, säger Kadir.

Så här långt har AFC Eskilstuna spelat hem fyra poäng i årets Allsvenska. Hodzic och övriga spelare i laget lär sig för varje dag.
–  Vi visste på förhand att det skulle vara tufft. Vi har tagit klivet upp från Superettan till Allsvenskan. Vi vet att det är ett annat tempo och möter individuellt bättre spelare. Klart det har varit tufft, men jag tycker vi ändå matchat alla lagen vi har spelat emot.

Det måste vara en bra känsla man kommer med till Friends Arena i morgon, med tanke på vad som hände där senast?
–  Det är klart att det är en bra känsla! Vi kommer ta med oss lite från matchen i Svenska Cupen. Det gäller att stänga deras ytor och deras individuellt skickliga spelare. Men det gäller att vi måste gå ut och våga och spela den fotboll vi är bra på. Något som vi visat under de här matcherna vi har spelat. Det kommer nog bli otroligt viktigt.

För Kadirs del har det blivit mycket spel i inledningen av Allsvenskan. Totalt har det blivit sex spelade matcher och en assist.
– Det har varit fram och tillbaka. Personligen kan jag spela mycket bättre. Det är klart. Vi har släppt in ett par mål och defensiven har varit sådär. Men jag tycker ändå att vi har en otroligt bra stämning i laget. Vi kan bara ta det positivt därifrån och lära oss av de matcherna vi spelat hittills och göra det bättre.

Under den föregående veckan var det nästan tre matcher på en vecka. Något som märktes på en del spelare.
– Det märktes av många av spelarna mot Häcken där också, att vi hade tätt matchande i Allsvenskan på nästan sju dagar. Tre matcher. Samtidigt som vi hade tufft motstånd. Så det var otroligt skönt att få ett par dagar ledigt. Man märkte när spelarna var tillbaka, det var ett otroligt sug.

Vad blir avgörande i morgon?
– Att vi går ut och visar från minut ett att vi klarar kampen. Att vi kan stå emot regerande mästarna. Samtidigt som vi inte ska glömma av vårt spel och gå ut och njuta, avslutar Kadir.

Matchen startar 13.30 på lördagen.