Forceringen på slutet förgäves – förlust på Friends Arena

04 maj 2019

Lördag och den sjunde omgången i Allsvenskan 2019. Allmänna Idrottsklubben, blev gästade av AFC Eskilstuna på Friends Arena i en kamp inför 12314 åskådare.

Det var två lag inledningsvis i Solna, som stod väldigt bra defensivt och bjöd inte sin motståndare på vidare offensiva chanser. Hemmalaget AIK hade väntat mycket boll inledningsvis, men skapade inte alltför många chanser offensivt. Hemmalaget fick dock med sig ett straffslag i den trettioförsta matchminuten, efter en olycklig hands på AFC-spelare. Sundgren i AIK tog då vara på chansen och gav AIK ledningen med 1-0.

Precis innan halvtidsvilan, blev AFC Eskilstuna en man mindre då Ole Söderberg blev utvisad. Då tvingades AFC ta ut Ousmane Camara och sätta in Mihail Ivanov i målet.

Den andra halvleken, var enbart fyra minuter lång innan AIK utökade sin ledning till 2-0 genom Elyounoussi. Sex minuter senare, reducerade AFC efter en spelvändning. Nalic vann bollen vackert på egen planhalva, och sedan serverade han Samuel Nnamani som nickade in reduceringen.

Efter reduceringsmålet, var det ett AFC Eskilstuna som spelade med energi och pressade hemmalaget AIK. Bland annat skapade Denni Avdic, en bra chans i den sextioandra matchminuten. Då AFC var en spelare mindre på planen, så öppnades det förståeligt upp mer ytor defensivt men Mihail Ivanov i AFC-målet stod för några fina räddningar.

Med tio minuter kvar av ordinarie matchtid, gjorde AFC Eskilstuna sitt sista byte för dagen. Ivan Bobko utgick och Ferid Ali kom in på plan. Solnagänget AIK, försvarade sig dock på ett exemplariskt sätt. AFC skapade ett antal vassa målchanser genom Hodzic och Leon, som likväl med lite tur hade kunnat inneburit en kvittering. Men så blev dessvärre inte fallet.

AIK vann dagens match med 2-1 på Friends Arena. För AFC Eskilstunas del får man ladda om. Nästa match är om en vecka, då väntar Falkenberg hemma på Tunavallen.

Mål
1-0 (30) Daniel Sundgren
2-0 (49) Tarik Elyounoussi
2-1 (55) Samuel Nnamani

Statistik
Avslut: 12-9
Varningar: AIK 1, AFC 1
Röda kort: AIK 0, AFC 1
Hörnor: AIK 5, AFC 2

Startelvan
Söderberg (MV) (utvisad matchmninut 45) – Leon, Björkman, Bobko (ut 80) – Hodzic, Nalic, Avdic, Loeper – Camara (ut 45+1), Nnamani (ut 68), Jarl.

Bänken
Ivanov (MV) (in 45+1), Rakhmanov, Ali (in 80), Miljanovic, Dresevic, Miljevic (in 68), Bragin.