Daniel Miljanovic tillbaka efter skadan

09 maj 2019

Daniel Miljanovic har varit borta en del inledningsvis av säsongen 2019. Nu är 18-åringen tillbaka och så här långt har det blivit spel med IFK Eskilstuna i Division 3 samt AFC Eskilstuna i Folksam U21 Allsvenskan Norra.
–  Det är kanske lite segt eftersom jag inte spelat på länge. Kroppen känner av direkt. Musklerna är lite mer trötta än vad de brukar vara. Det är okej, men känslan är okej. Jag känner inget från skadan längre, så det känns bra i alla fall på det sättet. Men man är alltid trött efter match, säger Daniel.

Miljanovic representerar som sagt, IFK Eskilstuna i Division 3 utöver AFC Eskilstuna. Något som är lärorikt, för Miljanovics del.
– Ja ja, så klart! Desto mer man spelar. Så klart, träna med A-laget hjälper jättemycket att träna på en sådan här nivå. En utav de viktigaste delarna, kanske den viktigaste, är att få matcher i sig. Att lära sig att spela matcher egentligen när det väl gäller. När det gäller resultat på träningen, man förlorar eller kanske man vinner också. Det har inte så stor betydelse som i match, så det är jätteviktigt att kunna spela i Division 3 och spela de matcherna som man inte får just med A-laget då man inte är där än.

I måndags spelade AFC Eskilstuna i Folksam U21 Allsvenskan Norra. Då var Daniel Miljanovic med när VSK U21 dessvärre vann matchen med 5-3.
–  Jag skulle inte säga att den var godkänd. Inte en bra match från våran del. Det hjälper inte att vara bra stundtals i matchen. Det är positivt, men egentligen är det som räknas är det hela. I slutändan är det viktigaste att få med sig ett positivt resultat. Sedan kanske man inte alltid kan vinna, man måste försöka minimera misstagen som vi gör. Utnyttja våra chanser bättre och lära oss av det vi gör fel och försöka förbättra det, så klart, fortsätter Daniel.

Två matcher har det blivit så här långt för Daniel Miljanovic. Naturligtvis är det skönt för 18-åringen att vara tillbaka i spel.
–  Det positiva är så klart att jag kommit tillbaka från skadan! Det är skönt att köra igång igen med matcherna och känna mig bra, som jag sa. Att försöka få i sig så mycket matcher så mycket. Det för att försöka att återvinna det man har missat under den tiden jag varit skadad. Det är det som jag tycker är det viktigaste. Sen måste man förstås prestera så bra som möjligt för att så klart hjälpa laget och göra bra för sig själv. Att visa att man är där och att man ändå vill något mer, säger Daniel Miljanovic avslutningsvis.