En bra insats räckte inte mot Elfsborg

15 maj 2019

Omgång 9 i Allsvenskan på onsdagskvällen på Borås Arena. ”Lill-lördag” dagen till ära så gästade AFC Eskilstuna värdlaget IF Elfsborg inför lite mer än 4000 åskådare.

Det var en tempofylld inledning i Borås, där det var ett AFC Eskilstuna som spelade sig skickligt ur många situationer samtidigt var det ett hemmalag som försökte ställa om snabbt i kampen.

I den första halvleken var det två lag, som stod väldigt bra bakåt. Man bjöd ingen av sina motståndare på något extraordinärt utan man var tvungna att ta till snabba spelvändningar, för att lyckas skapa chanser av kvalité i offensiven. Vidare i den tjugosjätte matchminuten gjorde hemmalaget sitt första byte. Levi utgick och Karlsson kom in.

Övrigt var det en lik matchbild, där båda lagen hade stundtals positiva injektioner i offensiven. I den fyrtionde minuten hade AFC:s Kadir Hodzic ett skott utanför. Efter första halvlek var det alltjämt mållöst.

Halvlek två kommer Elfsborg ut starkt och snar någon chans i offensiven. AFC Eskilstuna lyckas senare arbeta sig in mer i matchbilden i och kommer väldigt rätt i presspelet jämte hemmalaget.

Gästande Eskilstunagänget hade en väldigt produktiv period, där man svarade för två fina lägen. Bland annat genom Ferid Ali och Wilhelm Loeper. Något som hemmagänget, senare svarade upp med två kanonchanser. Vidare så valde AFC Eskilstuna att göra sitt första byte efter halva andra halvlek, när Jarl blev ersatt av Miljevic. I samma sekvens gjorde Elfsborg sina två sista byten i matchen.

Hemmagänget, hade ett gäng heta chanser även de efter man hjort bytena. Bland annat efter en hörna i den sjuttionionde minuten. Ett uppoffrande AFC-försvar kunde i det fallet freda sig själva. I den åttioförsta matchminuten, tog hemmalaget Elfsborg ledningen med 1-0 genom Jesper Karlsson efter en omställning. Tungt värre för AFC Eskilstuna som stod för en bra insats i Borås i afton. Men dessvärre resulterade det inte i några poäng.

Statistik
Avslut: 12-6
Hörnor: 8-3
Gula kort: 2-1
Röda kort: 0-0
Bollinnehav: 59%-41%

Byten
IFE (27): Jonathan Levi ut – Jesper Karlsson in
AFC (68): Gustav Jarl ut – Christian Miljevic in
IFE (68): Simon Lundevall ut – Kevin Kabran in
IFE (68): Stefan Ishizaki ut – Deniz Hümmet in
AFC (84): Wilhelm Loeper ut – Ousmane Camara in
AFC (87): Ferid Ali ut – Artem Rakhmanov in

Startelvan
Levchenko (MV) – Leon Bernal, Björkman, Michel – Hodzic, Loeper, Rashkaj, Kojic – Ali, Nnamani, Jarl.

Bänken
Ivanov (MV), Rakhmanov, Bobko, Camara, Miljanovic, Dresevic, Miljevic, Lushaku.