Lika mot Helsingborg

18 maj 2019

Lördag och ny match i Allsvenskan väntade på eftermiddagen, när skåningarna Helsingborgs IF kom på besök till Tunavallen inför 1982 åskådare.

Hemmalaget AFC Eskilstuna inledde drabbningen bra med ett antal chanser offensivt, men utan framgång. Därefter var det gästerna som jobbade sig in i kampen och spelmässigt var det jämnare på Tunavallens konstgräs.

Efter fyrtiofem spelade minuter på Tunavallen, var ställningen 0-0.

I den andra halvleken, inledde AFC med en farlig frispark genom Kadir Hodzic. Minuterna senare fick gästerna ett frisparksläge i bra position. Bjarnasson såg då till att gästerna tog ledningen i den femtiofjärde matchminuten.

AFC gjorde efter femton minuters spel i den andra halvleken sitt första byte. Ismet Lushaku ersatte Wilhelm Loeper.

Hemmagänget följde senare upp med två ytterligare byten när Daniel Miljanovic och Ivan Bobko kom in.

AFC hade under halvleken mycket boll, men lyckades dessvärre inte skapa alltför mycket chanser mot gästande Helsingborg som försvarade sig på ett klokt sätt.

Tids nog, lyckades AFC få hål på gästande Helsingborg. Inbytte Daniel Miljanovic, serverade Gustav Jarl ett vackert inlägg som Jarl senare nickade in i mål. Något som resulterade i 1-1 som även blev slutresultatet i matchen.