Allsvensk debut för Eskilstunasonen Lushaku: ”Det känns fantastiskt”

19 maj 2019

Under gårdagen gjorde Ismet Lushaku, 18 år gammal, allsvensk debut på hemmaplan. Lushaku som har tillhört AFC Eskilstunas organisation sedan 2017 är från staden och stod för ett piggt inhopp mot Helsingborgs IF.
– Det känns fantastiskt. Det är jättestort. Man har kämpat för det här, konkurrerat om en plats. Att få göra allsvensk debut, att den kommer idag. Jätteroligt, säger Ismet efter matchen igår.

Hur ser du på matchen?
– Första halvlek tycker jag vi dominerar. Vi kommer fram till mycket, men får inte riktigt till det i sista tredjedelen. Sedan får de in ett litet turmål på frisparken. Vi fortsätter kämpa och får in 1-1. Det är surt att det inte blir tre poäng, men en poäng är bättre än noll, säger Ismet vidare och berättar om hur det var att komma in.

– Det var lite nervöst i början, det ska jag säga. Så fort jag kommer in får jag en boll och kommer in i spelet ganska bra, vilket ger mig självförtroende. Sedan tänker jag inte så mycket, jag kör. Så det var jättekul.

Lushaku kom in med fart och bidrog i AFC Eskilstunas spel mot Helsingborg.
– Det gäller att försöka komma in i matchen så snabbt som möjligt och tillföra något till laget. Jag kommer ändå in, då ska jag försöka hjälpa till. Få till det där målet, tyvärr blir det inget andra mål.

Till slut lyckades AFC Eskilstuna kvittera under den andra halvleken genom Gustav Jarl. Ismet beskriver 1-1-målet som följande:
– Det ser jättebra ut. Dani får en boll, han är en bra spelare. Han vågar utmana sin spelare, gör inlägg och Gustav gör mål. Det är en jättehärlig känsla att få vara med och göra mål i sin debut. Det är jättekul.

För din egna del, blir det här en personlig boost för dig själv?
– Jag tror det blir ganska mycket. Det ger självförtroende, jag har visat för mig själv att jag kan hoppa in och göra bra ifrån mig. Så det är bara att fortsätta kämpa nu, avslutar Lushaku.