Daniel Miljanovic tog för sig: ”Försöker komma in och bidra”

19 maj 2019

Daniel Miljanovic, 18 år gammal, gjorde under gårdagen sitt första framträdande i Allsvenskan och det med besked. Miljanovic, stod nämligen för assisten till Gustav Jarls 1-1-mål i sin allsvenska debut. Daniel beskriver sitt mål som följande.
– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga egentligen, innan fick jag ett par lägen när försvaren gav mig för stor yta. Då lägger jag den bara med min högerfot, jag vet att jag har ganska bra inlägg. Varje gång jag slog in den blev det farligt, det var marginellt att det kanske inte blivit ett till mål. Jag tänkte, varför inte, till slut kanske det kommer. Jag hittade Gustav rätt i hans löpning och han kom in med fart bara och nicka in den. Det var så klart skönt att kunna kvittera matchen, när vi hade lite uppförsbacke efter det målet som vi släppte in, säger Daniel efter matchen.

AFC Eskilstuna inledde matchen mot Helsingborg piggt under gårdagen. Bland annat hade man chanser genom Wilhelm Loeper, Anel Rashkaj och Samuel Nnamani. Dock var det gästerna som tog ledningen i den femtiofjärde matchminuten.
– Jag tycker egentligen att det är vi som hade mestadels kontroll över spelet. Vi hade bra kombinationer och kändes mer farliga än Helsingborg. Det kändes som att de slog lite långa bollar och hoppades på lite fasta situationer och så. Till slut gjorde vi misstaget med en frispark, för nära och det slutade som det slutade. Att det blev mål. Jag vet inte om det blev någon touch där med någon spelare i muren. Det var lite otur för våran del tycker jag, det kändes som att vi hade kontroll över matchen och var mer farliga.

Vad säger du om din egna insats idag?
– Jag försöker komma in och bidra till laget så mycket som möjligt. Jag var inställd på att jobba och försöka ge så mycket som möjligt till laget. Något positivt, att bidra med någonting. Till slut kunde jag bidra med flera inlägg och det blev farliga chanser, och till slut fick vi målet, som sagt.

Gårdagens poäng, blev naturligtvis psykologiskt viktig med det sena kvitteringsmålet. Något som Daniel håller med om.
– Det var ändå så skönt att vi kunde få med oss poäng. Det är ändå lite surt, att det kändes idag att vi förtjänade mer en bara en poäng.